top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Differentiation Selling : techniek of mindset? The Secret.

Differentiation Selling als verkoopsmethode is gemakkelijk te implementeren of kopiëren. Men leert enkele vragen uit het hoofd , leert de timing te managen. Men past toe…stuurt bij…

Toch weten we dat dit niet snel zal gebeuren als men de juiste mindset niet heeft. De juiste manier van denken leidt tot de juiste manier van handelen. Als men er bijv. van overtuigd is dat luisteren naar de klant belangrijk is,  dan stopt men met argumenteren. Daar is dan geen opleiding voor nodig. Men heeft instant resultaat.

Hoe implementeren we Differentiation Selling?

Gedreven verkopers kunnen ongeduldig zijn. Deelnemers willen op de workshops ‘kant-en-klare’ recepten, tips en tricks. Die krijgen ze uiteraard, maar pas als er een gemeenschappelijk begrip bij de deelnemers ontstaat over wat een effectief verkoopsgesprek juist inhoudt. Verkopers dienen,  net als hun klanten, zichzelf hiervan  te overtuigen. We gebruiken hiervoor een aangepaste workshoptechniek die refereert naar hun eigen saleservaring: “eigen ervaringsleren”

De trainer faciliteert, doet voor en maakt het herkenbaar. De workshop is een mentale voorbereiding op zich. Wij zijn trouwens allemaal verkopers en weten uit eigen ervaring hoe snel het mis kan gaan.

Opmerking Naast skills zijn er ook andere elementen die een rol kunnen spelen: checklist

Differentiation Sellling: een intuïtieve en integratieve leermethode.

Als leermethode is Differentiation Sellling intuïtief en integratief. Dit wil zeggen dat wij voortbouwen op uw eigen ervaring. Zodat u het kunt ‘her”-kennen.

Deze meer intuïtieve kennis of  Tacit Knowledge zit immers tussen de oren: ze moet “her”kenbaar worden gemaakt.  Dit kan door te ervaren (de trainer doet voor, case study) , ervaringen te delen (workshop) en nieuwe inzichten (via concepten, methoden) weer in de praktijk te brengen. In die combinatie zal de skill transfer gebeuren.

Ook de ‘moeilijke’ of kritische  deelnemers nemen hun leerpunten mee en zullen graag de de ’tips’ toepassen. Immers,  als men niet klakkeloos aanvaardt betekent dit dat men nadenkt…dat er interactie is … en dit maakt ook deel uit van het geheim van verkopenVeranderen doet altijd pijn.Uw klanten ervaren dit ook!

Verkopen is een onzeker proces dat u kan leren managen. Uw klanten gaan dit een verademing vinden.“Eindelijk een verkoper die mij begrijpt!”

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page