top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Hoe verkoop je grote getallen? E-Motion

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022

Als je met ons samenwerkt werk je naar een resultaat van +200% tot 300% verhoging in: omzet, klanten, closingrate, respons, ... Het kan ook + 10.000%


Volgens de neuromarketing zou ik hier moeten zetten +23% of +21,7%.

Omdat klanten anders de verbetering niet kunnen vatten. De sprong is te groot.


Alleen kan ik moeilijk liegen om klanten te lokken?

Dus de waarheid is: + 300% en het is haalbaar.Als je groot denkt zal je daar geen problemen mee hebben, zoals bijv.:

Je wilt ambitieuze groei?

Je wilt verandering?

Je wilt marktaandeel veroveren?

Je wilt een verschil maken?


Amerikaanse motivational speakers zullen continu verkondigen: Dream BIG, Dream BIG.


Maar dat werkt niet omdat veel luisteraars (meerderheid van de bevolking) in hun status quo-brein zitten. En ze geraken daar niet zomaar uit.

Mensen die willen groeien of die iets willen realiseren zitten in hun imaginatief brein (de verbeelding). Daar zijn andere wetmatigheden.


E-motion = Energie in beweging


Einstein deed een geniale uitspraak (en ontdekking) en dit is m.i. wat echte wetenschappers kenmerkt:

  1. Alles is energie: E = MC²

  2. De oplossing bevindt zich op een ander niveau dan het probleem. (of 'het probleem kan niet opgelost worden op het zelfde niveau dat het is ontstaan')

M.a.w. : een probleem wordt niet opgelost door een oplossing, maar door een transformatie. (Cf. de piramide van verandering in onze trajecten)


Mensen die zware persoonlijke problemen hebben overwonnen hebben dit ook ervaren in hun leven, mogelijks gebruiken ze hier andere woorden voor. Meestal door een 'punt' achter iets te zetten en iets los te laten. Sommige kregen daardoor een religieus gevoel, een hogere bewustzijn, een contact met hun hoger zelf. Dat hun verbeelding te boven gaat. Daarom zijn ze wat 'warrig' in hun taalgebruik. Het is wel reëel.


Back to reality

Dus hoe zorgen we voor een Flow (energie) die het status quo - brein uitschakelt? De hele marketing- en salesmethode van Differentiation Selling is daarop gebaseerd geweest. Destijds gebruikte ik niet die woorden: ik gebruikte Decision Mode, Linker/Rechterbrein, ... om te beschrijven wat er gebeurt.

Door het bewust toe te passen ontdekte ik de sterkte van de verbeeldingsfactor: zonder dat kun je zelfs niet verkopen. Dit is de blinde vlek in de tegenwoordig rationele, data driven marketing.


Als je niet de baas bent in je bedrijf krijg je veel weerstand bij een geprojecteerde groei van 200%.

Dan gaan er zich allemaal krachten verzamelen die argumenteren waarom de organisatie er nog niet klaar voor is. Ze hebben gelijk want hun status quo-brein is aan het werk.


Dit gebeurt niet bewust maar de verandering is te groot voor het menselijk brein. Ze kan het niet vatten. Daarvoor heb je een minimale verbeelding nodig.


Er zijn consultants die goed verdienen met organisaties klaar te maken voor groei en uittekenen van processen. Die zitten dan de hele dag achter hun laptop analyses te maken zonder eens met de mensen te babbelen of zich te verdiepen in hoe unieke klantenrelaties tot stand komen. Dat is te 'wollig'. Ze lopen dan ook vast in hun modellen, hun deliverables. (dit is ook weer het status quo brein aan het werk). Het staat mooi op papier maar je krijgt er mensen niet mee in beweging. E-motion : Energie in beweging.

Het rapport, logisch juist, verdwijnt in de schuif. (ik ken ook goede consultants die niet vast zitten in modellen en werken vanuit het gezond verstand, contacteer me gerust voor referenties)


Om dit allemaal op te lossen werken wij met micro-user cases voor we aan een traject beginnen. Dan pas gaan we (gemeenschappelijke) visies ontwikkelen. en werken we aan de implementatie. Van micro-visies naar macro-visies en dan weer terug naar de micro-level. (klinkt te logisch?)

Het status quo brein laat niet toe direct de grote visie te verkondigen, dat kan alleen de 'baas', niet een externe. Als externe moeten we het eerst laten ervaren.


Wil je zo een traject eens testen tijdens een sales meeting of een management meeting?

Ontdek de kracht van verbeelding of het veranderingsbrein. Stuur ons een berichtje. (reply mail)


Succes in de verkoop !

Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP) Referenties van Klanten Copyright © 2011 - 2022 René Knecht


Afgelopen maanden verscheen de reeks 'Imaginatie en Creativiteit zijn de topskills voor de 21e eeuw'


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page