top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

macht zit in de perceptie, is bijna nooit reëel

Reële macht is macht die kan uitgeoefend worden bijv. door de wet of via geld of via kennis of via geweld-onderdrukking.

In alle andere gevallen is macht een illusie die wel vaak goed in stand wordt gehouden.

Voorbeelden van illusionaire macht – de klant doet of hij niet geïnteresseerd is – de klant heeft alternatieven – de klant kan weglopen, heeft weinig tijd  – de klant probeert je te imponeren met machtsrituelen  (de directiekamer en onderhorigen, ruimtelijke afstand of obstakels creëren, …) –  de klant laat je continu komen en blijft vragen stellen in één richting

Dus dit zijn signalen dat de klant zich ‘niet wilt laten beïnvloeden’ (lees: ‘niet openstaat voor jouw oplossing’): dit kan bewust of onbewust zijn. Bijv. iemand die altijd gehaast is kan eigenlijk niet beïnvloed worden. Veranderen = stilstaan. Haasten kan ook betekenen: vluchten, bang zijn voor iets.

nb: Reële macht kan uitgeoefend worden maar kan ook ontkracht worden: denk aan de principes van het geweldloze verzet, eerder al besproken in een vroegere newsletter en een van de betere tegentactieken. Reële macht kan dus gebroken worden met illusionaire macht. Als je daaraan twijfelt: denk dan aan opgroeiende peuters die leren ‘nee’ zeggen.

Hoe je daarmee omgaat bespreken we op de seminar van donderdag 16/10 (inschrijvingen kunnen nog tot morgen vrijdag met oog op catering en de zaal). Zie verder onderaan.

Verkopen op een natuurlijke manier – ben je bang voor de stilte?

Ik leer je ook technieken hoe dat je op een niet pusherige manier aankoopcriteria van klanten kunt beïnvloeden. Hierdoor ga je als vanzelf beter verkopen op een natuurlijke manier die bij je past…

De vragen die ik aan klanten stel laten de klant even ‘stilstaan’. Ik ben niet bang voor de stilte die daardoor ontstaat. Ik hoef niet te pushen. Daardoor staan ze open voor mijn diensten. Deze methode is zeer geschikt voor verkoper-experts, dienstenverkopers. Ik laat je aanvoelen dat proces en inhoud 2 kanten van dezelfde medaille zijn. Dus jouw expertise kan nog meer aan bod komen als jij dit proces beter beheerst.   Deze seminar kan voor jou en je resultaten een transformatie zijn.

Dit is wat andere deelnemers ervan vonden . Uiteraard maak je zelf die keuze. Zet je dan ook die eerste stap?

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page