top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Nieuwe linken leggen in het brein van de klant

Ik luisterde naar het prachtige interview met Alain Remue van de ‘Cel Vermiste personen’ over de zoektocht naar de vermiste kinderen in de periode 1995-1996: “Er was iets, maar je kon er de vinger niet opleggen” https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/08/13/alain-remue-cel-vermiste-personen-over-de-zaak-dutroux-verdw/ De radioversie is uitgebreider en beter. https://radio1.be/als-je-een-ding-niet-wil-dan-het-ouder-zijn-van-een-vermist-kind-dat-nooit-wordt-gevonden (9′ – ’15) Nieuwe linken leggen Deze zaak Dutroux is een illustratie dat men de verdwijningen destijds eerst niet kon oplossen omdat het concept ‘seriemoordenaar’ nog niet was doorgedrongen in België en Europa. Het team had nochtans wel een training bij de FBI gevolgd over serial killers maar dachtten zij “… Dat is Amerika, Niet België …”. M.a.w. men kon zich niet voorstellen dat zoiets zou gebeuren in België en daarom werden de noodzakelijke linken tussen de verdwijningen eerst niet gelegd. Hoger Concept Algemeen kan je moeilijk tot oplossingen komen als een hoger concept ontbreekt. Dat is ook in bedrijfsleven en verkopen zo: men moet eerst upchunken (zie hiervoor de vorige nieuwsbrief (EASI) om dan weer te downchunken.

Wil je daarover in gesprek: stuur een berichtje. We gaan jou niet chasen.

Centrum voor Nieuwe Klanten helpt salesmensen de status quo van de klant doorbreken. Een aanpak die niet alleen voor jouw klant, maar ook voor jezelf transformerend is. Inzicht in nieuwe (onvoorspelbare) tactieken waarmee je precies weet met welke punten je wel het recht op aandacht verdiend, de klant wel met je aan tafel wilt gaan zitten en gevoelige informatie deelt. Deze “gevoelige informatie” over de echte klantwaarde is essentieel en vaak de blinde vlek in marketing en sales. Je leert je klanten een spiegel voor te houden met inzichten die online niet te vinden zijn.

Copyright © 2010-2021, René Knecht,Vera de Rave

Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP) Referenties van Klanten VIP Coaching – Verkopen voor Experts – Adviseurs en Dienstverleners VIP Coaching – Verkopen in Concurrentiële markten Fieldcoaching

Copyright © 2011, 2016, 2018, 2021 René Knecht

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page