top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Presales Demo Die Verkoopt – Voorbeeld

Presales demo die verkoopt

Momenteel test ik een software applicatie i.v.m. identificatie van leads: ik vond het commercieel wel een sterke ervaring en daarom deel ik het. Zie het als een best practice.

Ik werd gecontacteerd via Linkedin met een link waar ik op geklikt had en daardoor kreeg ik een opvolgmail met vraag om afspraak voor demo. Ik had toen geen tijd en het bleef wat rusten in de mailbox.

Als ik later wat meer tijd had ben ik toch eens gaan kijken op de website en heb toen mijn email achtergelaten voor de nieuwsbrief. De volgende dag werd ik gebeld met korte inventarisatie van vragen waarna ik werd doorgeschakeld  naar een technische sales voor een demo die 15 min ging duren.

De technische salespersoon die mij de demo gaf vroeg mij dan weer dezelfde vragen wat mij beetje een irriteerde omdat ik weer opnieuw moest uitleggen wat ik deed na de klassieke ‘how you’re doing …” , ook omdat ik meerdere websites heb en nogal veel info moest prijsgeven.

Maar het resultaat was toch om even over na te denken …

De demo zelf heeft maar enkele 3 minuten geduurd met wat schermlayouts … echt niet meer . (doel was een demoversie later voor een beperkte tijdsperiode te installeren)

De eerste 12 min gingen over :” Als je een lead krijgt: wat ga je er mee doen? Ga je ze bellen? “

antwoorden : “ja… ja …ja …”

Dus heel slim: Ze wisten dat de software in de trial period enkel voldoening kan geven als je er iets mee doet. Daar het systeem leads genereert is het niet de bedoeling om te zitten wachten: nee van ze effectief op te bellen.

Dus daar ging de presalesdemo over: over een resultaat! en een actiepunt. Ik moest een beslissing nemen.

De demo draait, ik ben benieuwd!

Ik hield er een prettig gevoel aan over ondanks de typische angelsaksische verkooppush? Ik kan er mee leven. De vragen gingen toch over mij, daardoor voelde ik geen weerstand.

Leerpunten – in de presalesfase werd de basis gelegd voor een closing! – verkopen is een interactief proces (zonder interactie geen commitment): bouw dit in je uniek sales proces. – Hoe kun jij ervoor zorgen dat er in elke fase van een verkoopproces een interactiemechanisme is die de klant dichter bij jouw oplossing brengt? Dat is wat je leert in deze seminar.

 

Oproep: predictive analytics

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangehaald De geheime saus van ABM (Account Based Marketing) ben ik op zoek naar  lezers die reeds bezig zijn of de mogelijkheden onderzoeken van predictive analytics voor marketingdoeleinden, ABM en lead generation in een  B-to-B context (dus niet B-to-C) . In predictive analytics ga je prospects identificeren – ook die anoniem naar jouw website surfen – en die koopklaar zijn. Dit gebeurt met behulp van wiskunde en AI (artificiële intelligentie). Hier wordt mysterieus over gedaan maar het is gewoon wiskunde.

 

Deze Sales experten staan vandaag open voor een nieuw uitdaging

Michel Reynier – Verkoper van SAAS oplossingen in MKB en GO: +/- 30K /deal  Complexe salescycles: onderhandelen met Financiële, commerciële  en HR directeuren (DMU) Gewend aan 2-3 afspraken per dag te maken en kan zijn werk zo organiseren dat hij ook koude acquisitie activiteiten kan inplannen Je mag Michel rechtstreeks contacteren via Linkedin of ik stuur je contactgegevens door.

Pascal Van Glabeke – interim Marketing en Sales Manager met ervaring in: Telco, Energy, ICT, e-commerce: MKT & Go2Market, omnichannel management, strategisch business development. Je mag Pascal rechtstreeks contacteren via Linkedin of ik stuur je gegevens door.

 

Als deze aanpak iets voor jou is en je wilt weten hoe je dit in de praktijk kunt brengen contacteer me vrijblijvend per mail voor een gratis verkoopscan (30 min telefoongesprek).  Vele klanten zijn met deze aanpak al geholpen en kijken nu anders naar het verkoopsvak.

Succes, mvg, Rene

Copyright © 2010-2017, René Knecht

Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page