top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Sollicitatietip: hoe beïnvloed je de beslissing tot aanwerven?


De aanwervingscriteria (of aankoopcriteria)  zijn nooit constant Dit is de sleutel tot beïnvloeden van de aanwervingsbeslissing (of aankoopbeslissing).

De klant of jouw toekomstige werkgever  ziet dat misschien (nog) niet. Een verkoper/sollicitant kan daarbij helpen. Help jij de werkgever hierbij dan zit je in een proces van gezamelijke besluitvorming. Je helpt de klant beslissen.

“…heb bij solliciteren ook je principes gebruikt en dat werkte vrij aardig. Ik mocht op drie plaatsen beginnen … wel goed voor te bereiden, andere mindset nodig, daar was dat ebook zeer goed voor …”

We vertellen dit omdat dit de sleutel is tot beïnvloeden! Omdat de aanwervingscriteria of aankoopcriteria zijn gewijzigd kun je jezelf verkopen als oplossing.  Dit doe je door het creëren van een gemeenschappelijke visie.

Algemeen: de Verkoper die de deal afsluit is de verkoper die in staat was een gemeenschappelijke visie te creëren.

Analoog: de sollicitant die de job krijgt krijgt, heeft samen met de werkgever op een of andere manier een gemeenschappelijke visie gecreëerd.

Zie ook pagina 11 in de laatste versie (13/05/2017)  van het gratis ebook ‘Solliciteren als Verkoopproces’ . of klik op afbeelding.


Als je daar goed over nadenkt dan kan dat eigenlijk niet anders: de perfecte kandidaat bestaat niet, dus er zal altijd ergens een aanpassing in de besluitvorming gebeuren. Om deze aanpassing te laten aanvaarden zal er een nieuwe gemeenschappelijke visie gecreëerd worden. In het ebook lees je hoe dit in zijn werk gaat. Nu begrijp je dat solliciteren echt verkopen is

Wil je dit leren? contacteer me via : rene.knecht@ict-connecting.com Aangepast programma voor dienstverleners in concurrentiële markten waar klanten aankoopcriteria opleggen (= regels van het spel bepalen) : financiële sector, facility management, consultancy, HR diensten, outsourcing, media- en reclamewereld, … (Nederland + België). De enigste manier om zich in deze markten te onderscheiden is mede de aankoopcriteria helpen bepalen. Opmerking: dit is geen ingewikkeld proces en het is overdraagbaar gemaakt. Dus je kunt het leren als skill.


Copyright © 2010-2017, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is  Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page