top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Tip om belangeloos vertrouwen te creëren
David Devogele is Territory Account Manager bij Avaya  en door zijn ruime ervaring in de ERP en CRM wereld ervaringsdeskundige – Sales expert.

Tip van David om vertrouwen te verkopen Kun je aan je klant advies geven waar jij persoonlijk niets te winnen hebt? Als je advies kunt geven over iets wat jij zelf niet verkoopt en dus belangeloos, dan kan dit helpen bij het verkopen van vertrouwen. Dat advies kan bijv. te maken hebben met sectoren waar je ooit actief in bent geweest en waar je goed zicht hebt op wat er speelt. Op dat moment bouw je aan de relatie richting trusted advisor/ondernemer. Een voorbeeld in de privésfeer : 2 jaar terug kwam een man onderhoud doen op onze gasketel en de luchtafvoer renoveren aan de schouw. Hij zag de toestand van ons grasperk (hij moest langs de tuin op het dak) en gaf daar advies over. Ook rond waterverzachters gaf hij mij tips. Vandaag is mijn grasperk in optimale staat, klaar voor de lente (het product dat hij heeft aangeraden hebben we gekocht en het heeft super gewerkt). Vorige week hebben we in de kelder een waterverzachter laten plaatsen, via de contactpersoon die hij doorgaf. Je begrijpt dat hij daardoor zijn toekomst verzilverd heeft bij ons. De komende onderhoudswerken zullen steeds via hem verlopen, en eventueel ook een nieuwe ACV installatie. En ondertussen ben ik een ambassadeur geworden voor zijn ACV-verwarmingsketels als installateur. B2C of B2B speelt geen rol, het is P2P, People2People. Met andere woorden: een ‘echte’ relatie komt tot stand als de klant ‘echt’gelooft dat je zijn belangen ‘echt’ voor ogen hebt? Hoe zou je dat nog kunnen doen? Dit lijkt me een van de moeilijkste uitdagingen als verkoper. Kunnen we de klant adviseren zonder onze gekleurde bril? Kun je jezelf 100% uitschakelen en de belangen van de klant 100% voorop stellen zonder je bedrijf nadeel te berokkenen? Het is ook in die context dat het gebruik van procesgerichte vragen wordt bekeken: ze zijn echt 100% gefocust op de klant. Wil je net als David Devogele  zelf ook tips delen, stuur ze door via rene.knecht@ict-connecting.com Wil je meer weten over de Differentiation Selling® inzichten : luister eens naar de audiofragmenten “….de audio’s vind ik EEN ONMISBARE TOOL en een zeer waardevolle  AANVULLING OP DE TEKSTEN : telkens je er naar luistert haal je er iets uit…”  Link 3  : Beluister fragment uit Audio 4  (1 min, 37 sec)       Link 4 : Beluister fragment uit Audio 6  (5 min, 32 sec) ,  over het waarom van dit salesmodel – See more at: http://www.differentiationselling.com/boek-verkooptechnieken-voor-koude-acquisitie/


Copyright © 2010-2014, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page