Wil Jij Je Omzet Verdubbelen? (X2)

In de nieuwsbrieven verschenen artikels ivm 'Imaginatie en Creativiteit zijn de topskills voor de 21e eeuw' interessant? Deel 1, Deel 2 ,Deel 3, Deel 4, Deel 5 , Deel 6 , Deel 7 en Deel 8 verschenen afgelopen weken/maanden.


Dankzij deze aanpak ben je in staat je omzet te verdubbelen: dit is x2.

Je kijkt naar de situatie zonder de last, kennis en ervaring van het verleden en neemt de meest efficiënte acties op weg naar het resultaat.

Dat is niet volgens de klassieke marketingmanier: "bedelen om aandacht".

Wat maakt dat bedrijven zoals jij geloven in SEO, Artikels, content en video’s verspreiden voor 2000-5000 €/maand dat meestal alleen mooie statistieken voor bereik oplevert.


Waarom zou je gaan voor verkopers wegkopen bij de concurrentie of maandelijks 2000€-5000 € investeren in content marketing die niets opbrengt?

Veel eigenaren van IT bedrijven hebben nog vaak de houding van: "Zet mij met een prospect aan tafel en dan koppen we hem wel binnen ..."

Dit is een iets te rooskleurig beeld: vaak gaat het om prospects waarvan de spreekwoordelijk "kraan lekt"' en spreken we over een kleine 2% van de potentiële prospects die eventueel actief op zoek zijn (in de praktijk is dit vaak maar 0,5%).

Vaak zijn die al met verschillende partijen in contact en echt niet interessant: dit zijn prospects die al weten wat ze willen en daarom moeilijker te overtuigen. Dat zijn de lastige klantenbezoeken waarbij je veel hoop hebt maar ontgoocheld buitenkomt.

Dus het potentieel zit in die overige 98% waarvan bijv. 50% wel open zou kunnen staan voor jouw oplossing en die nog te beïnvloeden zijn. En waar je buiten komt met het gevoel: dit gaat 'm worden.


Dat is heel realistisch op voorwaarde dat je proactief contact legt. En dat kan op een niet-weerstand oproepende en comfortabele manier waarbij je je niet als een bedelaar om aandacht moet gedragen.


Je bedelt niet om aandacht

Bedelen is bijvoorbeeld: connecteren met een prospect en na acceptie direct een linkedinbericht (al dan niet geautomatiseerd) sturen met je aanbod + link naar je website. En als de prospect niet antwoordt krijgt hij/zij na 1-2 dagen geautomatiseerd een herinnering op een toon van 'raar dat je nog niet gekeken hebt?' (ik krijg ze dagelijks en waaruit blijkt dat ze gewoon niet naar je profiel hebben gekeken!)

Dit werkt averechts en maakt van Linkedin een spamkanaal. Reactie zal niet uitblijven.


We hopen dan ook dat Linkedin tegen al deze marketingautomation- software dringend actie onderneemt. Linkedin zou zoveel effectiever ingezet kunnen worden.


Centrum voor Nieuwe Klanten helpt jou jouw omzet te verdubbelen in 1 jaar.


Heb je 5-10-15 nieuwe en goede klanten nodig om dit (omzet x 2) te verwezenlijken: dan lukt dit op een voorspelbare manier.

Het lijkt een ambitieuze belofte maar dat is het niet. Want je gebruikt een voorspelbaar proces. Waar je paradoxaal genoeg leert omgaan met onvoorspelbaarheid.


Hoe kunnen we dat (X2) voorspellen dan?

We leren je hoe je op een persoonlijke manier contact legt met je ideale prospect. Door een persoonlijke communicatie - via bijv. Linkedin maar dat kan ook via andere kanalen - te starten zie je dat op één uur er 3-5 berichten heen en weer (interactie) verstuurd worden. Persoonlijk wilt zeggen: niet geautomatiseerd en op de prospect gefocust.


Veel marketeers zullen zeggen: "ja maar wij zijn gefocust op de klant ...". Alleen is praten in termen van jouw oplossingen en wat je voor de klant kunt doen niet gefocust op de klant (je bent zelfs voorspelbaar dus je kunt niet meer beïnvloeden).

We zien daar nog veel misconcepties over wat het betekent om zich 100% te focussen op de klant. Voor de meeste marketeers en salesmensen is dit nog steeds onnatuurlijk. We zijn zo 'geschoold', 'mismeesterd''. Afleren kan enkel door het te ervaren.


Als je dit inziet en je je wel 100% kunt focussen op de klant dan kom je in interactie met de klant ( en dat is wel een natuurlijk proces). Je legt de basis waardoor de prospect je gaat vertrouwen en gevoelige informatie deelt die duidelijk maakt wat hem/haar in beweging brengt om te veranderen van oplossing of leverancier.

Dit is de manier waarmee je commitment krijgt van je prospect.
Hoe zorg je ervoor dat je prospect gevoelige informatie deelt? Anders kom je zelfs niet in de boardroom.


Conversie: prospect omzetten naar klant

Eenmaal aan tafel: leer je hoe je die prospect vervolgens omzet naar klant met zeer hoge slaagkans.

Dankzij de interactie kom je met je prospect aan tafel. Zo zijn er klanten die 20 nieuwe gesprekken hebben per maand! Alleen zie we bij veel eigenaren van IT bedrijven dat men te snel in presentatiemodus gaat (want ze zijn de expert) waardoor de kansen afzwakken.


Met een paar handvaten en begeleiding 'on-the-job' zorg je voor een hoge slaagkans zodat het niet bij 1 gesprek blijft.

En dan heb je misschien genoeg aan 1 (één) prospect per maand?


Waarom 2000€ - 5000 € per maand uitgeven voor het in de lucht gooien van artikels en whitepapers in de hoop dat jouw klanten het oppikken?

==> Als jouw prospect 15 seconden naar LinkedIn op zijn beeldscherm kijkt zijn er al 10 andere berichten gepasseerd. Wat maakt dat zij voor jou zouden stilstaan op de Linkedin-snelweg?


Waarom blijven we dit doen?

Wat maakt dat bedrijven zoals jij geloven in SEO, Artikels, content en video’s verspreiden voor 2000-5000 €/maand dat meestal alleen mooie statistieken voor bereik oplevert. En jouw marketingbureau kan jou ook niet de garantie geven dat er een resultaat uit voortkomt: u vraagt wij draaien en leveren op. Dan houdt het vaak op?


Blinde vlek?

Wij gaan daar graag over met jou in gesprek: we weten dat dit een blinde vlek is in het marketingdenken. Enkel als je bewust wordt van die blinde vlek, dan kun je er iets aan doen. Dan gaat het snel.


En weet je? Er moet niet zoveel gebeuren. Die content en je marketingbureau kunnen zeker waarde hebben als onderdeel van een gemeenschappelijke visie en marketing & salesplan mits je die op de juiste manier inzet.


Het is haalbaar. Voor zoverre je de status quo bereid bent te verlaten. Dat is uiteindelijk ook wat je aan je klanten vraagt. Anders gebeurt er niets.


==> Virtuele koffie

Wil je eens 1:1 sparren over een marketing - of salesgerelateerde vraag of een klantcase waarin je vastloopt? Elke vrijdag organiseren wij een virtuele koffie om alvast eens kennis te maken en/of een gevoel te krijgen bij Centrum voor Nieuwe Klanten.


https://www.centrumvoornieuweklanten.com/diensten.

Bellen of een LinkedIn bericht kan ook.


Succes in de verkoop.

Vera de Rave en René Knecht16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven