VISIE en PLAN

Actiepunten

Image by Matt Noble

Wij gaan het proces van leads en klanten vinden op basis van toeval en geluk transformeren  naar een georchestreerde aanpak om:

  • leads te contacteren

  • hiermee in interactie te gaan

  • en deze prospects uiteindelijk naar klant te converteren.

Daarom zul je in elke stap in het verkoopproces en dat je in interactie bent met je prospect waarde moeten toevoegen. Zodat de klant met jou aan tafel blijft zitten.

Hoe kun je deze prospects toch bewegen naar een volgende stap?
 

Veel bedrijven denken dat technologie, zoals marketing automation en social selling, de heilige graal is voor het krijgen van klanten én meer omzet. Realiteit is dat maar 3% van de prospects waarmee men via online kanalen in contact komt worden verleid naar een volgende stap! De redenen hiervoor lichten we graag toe tijdens onze gesprekken.


97% van de prospects stranden tijdens het marketing- en salesproces of worden zelfs niet gecontacteerd!
 
Wat is het rendement vandaag van jouw marketinginspanningen om leads te creëren?
Stel dat je het rendement van 3% zou kunnen verhogen naar 6% (+ 100%) of 12% (+400%) of 30% (+ 1000%)?


Dat is haalbaar als je je (content)marketing - en salesinspanningen aanpast aan het besluitvormingsproces van de klant: dit gaat verder dan de klassieke klantcentrische communicatie of communiceren in termen van oplossingen. Dat doen al veel leveranciers.
Je boodschap moet zodanig relevant zijn dat het de klant uitdaagt om hier verder over na te denken en met jou te inter-reageren.


Daarvoor heb je een plan nodig om grip te krijgen op het totale proces van het omzetten van leads naar klanten. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel.

 

Deze Visie en Plan is een co-creatieproces met Centrum voor Nieuwe Klanten waarbij we jullie expertise en onze expertise laten samenvloeien. 

Als dit eenmaal helder is ligt de weg open van Weten naar Doen of de Implementatie