top of page

Content Marketing in B2B
waardoor klanten als vanzelf op je pad komen

Een wonderpilletje om al je zorgen voor content marketing op te lossen en de klanten vanzelf binnen rollen, dat zou mooi zijn. Helaas, sprookjes bestaan niet, maar de werkelijkheid is dat we er wel heel dichtbij komen.

Wat is de marketingformule?

1/ Maak de Concurrentie irrelevant

Door het creëren van (hyper-) persoonlijke content kun je de concurrentie irrelevant maken. Je wordt niet copieerbaar. Je contentstrategie wordt dan een differentiatior in je Go-To-Market-strategie. Bovendien maak je met een herkenbare en persoonlijke identiteit het voor klanten makkelijker om voor jou te kiezen.

2/ Inspireer in plaats van verkopen

Klanten-bezoekers willen niet kopen. Ze zoeken inspiratie. Wat trekt klanten in jouw niche hun aandacht? Dat zijn doorgaans niet usercases of informatieve content die je ook bij jouw concurrenten vindt. Je kunt een stapje verder gaan: maak het heel persoonlijk. Dit kan je bijvoorbeeld doen door iets te gaan beschrijven dat het veranderbrein aanspreekt en waar jouw organisatie een rol in kan spelen.

3/ Hoe laten we leads niet weglekken?

In B-to-B is de klantenreis ingewikkelder dan in B-to-C. We zitten ook nog met een DMU, verschillende beslissers. Daar zal aangepaste content moeten worden voor gecreëerd om een nieuwe visie (of de aankoop van jouw oplossing ) te creëren. Dit past eventueel in een Account Based Marketing-strategie.

Let's Get Personal

Wat kun je nu allemaal doen om deze formule uit te proberen?

Optie 1:  Je gaat het zelf leren en zelf doen: doe eerst de gratis marketingscan en test je marketing en hoe jouw website en social media worden bekeken door de ogen van jouw klant op het niveau van het veranderbrein.

 

 

 

Optie 2:  Ik wil het anders doen maar weet nog niet hoe? En wil je evolueren van verkopen naar inspireren zodat klanten als vanzelf op je pad komen? Plan dan een vrijblijvend gesprek met één van onze specialisten in B2B marketing:

bottom of page