top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Girl Power

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2022

Zuhal Demir is de meeste succesvolle politica van het moment. Haar naam is on-vlaams en ze is minister voor een Nationale Vlaamse partij (N-VA) met een anti-Belgisch karakter.


Ze is niet de vamp en toch heeft ze iets sexy's: ze valt niet in het plaatje van het keurige opgevoede populaire hockey meisje met paardenstaartje: het is een meisje met haar op haar tanden. Ze heeft zich opgewerkt.


Vandaag is ze Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme.
Wat maakt haar populair?

Dat begon bij het PFOS milieuschandaal losbarstte en waar ze de beerput opende van de achterkamertjespolitiek - "Na 20 jaar! ...". Dit was het gloriemoment.


De tweede keer hield ze haar been stijf bij de vergunning voor de nieuwe gascentrale in Vilvoorde. Ze ging tegen het establishment in.


Sire, Er zijn geen mannen meer.

Onze regering is ont-mand: echte mannen zijn er daar niet meer. Ministers moeten continu voor het compromis gaan, ze willen niet op de tenen trappen van concullega's en ze moeten ook nog eens Politiek Correct zijn. Ze tonen gebrek aan daadkracht.


Als je omgeving gebrek aan masculiniteit toont gaat het vrouwelijke het overnemen, dat is een natuurlijk proces. Dat komt omdat er een machtsvacuüm is. En Macht is een energie die altijd aanwezig is. Er gaat dus altijd iemand zijn die deze machtsenergie gaat opnemen en de leegte gaat invullen, bijv. door het initiatief te nemen.

Dit werkt vanuit het onderbewuste en bij vrouwen is dat onderbewuste ook nog eens mannelijk: dus het mannelijke in de vrouw wordt dan heel krachtig. Het onderbewuste is 1000X krachtiger dan ons bewust brein. (*) (**)


Dat is de psychologische reden dat vrouwen in machoculturen onderdrukt worden want mannen kunnen daar niet tegen op.


Ander voorbeeld van het machtsvacuüm is de bazige moederrol die je ziet in huwelijken met zwakke mannen (de "sloef") of mannen die hun kracht/gezag weggeven.


Feminine Power, Anima in Marketing, vrouwelijke verkopers
Girl Power in Sales. De kracht van het vrouwelijk brein.

Girl Power

Zuhal Demir blijft wel haar vrouwelijkheid bewaren waardoor ze niet een Power Bitch is geworden. Leiders zijn meer in staat dat evenwicht man/vrouw te bewaren.


Power bitches zijn die vrouwen in het team die plots over lijken gaan en zeer competitief gedrag tonen. Op een manier die mannen nauwelijks kunnen evenaren. Psychopaten uitgezonderd. Jungiaanse psychologen spreken van 'bezetenheid' door de animus. De dame in kwestie beseft het zelf niet: ze is overspoeld/bezeten door haar onderbewuste.

Zie onderaan voor psychologische uitleg (*) (**).


Mietjes

Mannen hebben een vrouwelijk onderbewuste, zijn eerder speelser competitief. En ook pijngevoeliger bij de tandarts.

Onder elke macho schuilt dus een gevoelig 'mietje'. Opvliegend, ijdel, ... Eenzijdig mannelijk roept het vrouwelijke tegendeel op. Het onderbewustzijn werkt compensatorisch: als je het een te veel gaat benadrukken wordt het andere extreem opgeroepen. Wat je niet wilt krijgt juist dan extreme trekken. Les extrêmes se touchent.


Echte mannen omarmen vrouwelijke principes zodat ze juist meer man kunnen worden en met pijn kunnen omgaan. Je gevoel niet afwijzen maar het doorleven. Anders ben je te snel geraakt en word je juist emotioneel. Het korte lontje of 'bezetenheid' door de anima.


Leidt jouw sales team ook aan het brave jongetjes-syndroom?


Dan is het tijd voor meer masculiniteit in het team te brengen. Anders gaan verkopers te veel wachten op leads of vallen ze in slachtoffergedrag dat het maar niet meezit. Zo raken ze snel uitgeput en verliezen ze motivatie.

Jullie verkopers geven dan te veel invloed weg aan de klant: het is een natuurlijk proces. Ga je veel pitchen, argumenteren of pleasen (= goedkeuring zoeken) dan creëer je telkens dat machtsvacuüm. De klant wilt echte mannen. Dat is aantrekkelijk. De dans moet geleid worden.


En ook echte vrouwen.

Deals komen namelijk tot stand in het creative proces tussen Yin (vrouwelijk) en Yang (mannelijk). Beiden!


Zonder masculiniteit kun je niet verkopen in competitieve markten. Omdat je te veel gestuurd wordt door het aankoopproces bij klanten. Dan ga je veel offertes beantwoorden of veel service geven aan klanten die het niet verdienen of nooit beslissen, je komt niet vooruit. Je bent gevoelig voor afwijzing of geeft te snel toe. Het brave jongetje.


Zonder vrouwelijkheid kan je de klant niet raken en beïnvloeden. Het veranderbrein kan niet aangeraakt worden, er is stagnatie. Zoals verdorring ontstaat door gebrek aan water, het vrouwelijk element in de natuur: daarom zijn veel marketingteksten en oplossingentaal zo metoo, zonder vuur, niet beklijvend, niet rakend, puur rationeel.


De wereld van emoties is vrouwelijk. En altijd origineel. Zonder de anima is geen creativiteit mogelijk.


Gebrek aan mannelijkheid bij vrouwelijke verkopers leidt dan weer tot geen grenzen stellen en moeilijk nee zeggen. Het kan ook passiviteit betekenen. Dan zit je wel niet in sales.


In deze tijden zoeken klanten leiders (m/v/x) die ervoor gaan, initiatief nemen maar ook de empathie hebben om mensen mee te krijgen: Soft Power.


Verkopen is Soft Power: een combinatie waar mannen en vrouwen elkaar kunnen vinden.


Herken je bovenstaande? In het programma verkopen in competitieve marken leer je hiermee omgaan op een speelse manier. Niet bedreigend en vol met herkenbare cases: we moeten niets uitvinden, alles is aanwezig in onze dagelijkse en jouw ervaring. Als je een aantal zwakke schakels in je verkoopproces kunt compenseren met bovenstaande principes ga je mooie deals creëren. Dit gaat als vanzelf, dan kom je in de natuurlijke Flow.


Wil je zoals deze klanten je omzet een boost geven door het omarmen van deze natuurlijke verkoopprocessen zodat je niet meer moet pushen of manipuleren. Zoals moeder natuur het zou doen. Wie kan haar weerstaan?
Succes in de verkoop!(*) Jung heeft dit compensatorisch proces van het onderbewuste prachtig in kaart gebracht (beter te begrijpen via zijn goede leerlingen, mail me gerust voor een literatuurlijst.)


(**) mannelijk (animus) en vrouwelijk (anima) is hier archetypisch te begrijpen. Je hebt ook vrouwelijke mannen en mannelijke vrouwen. Dus dit kan los staan van de fysieke sexe en ook niet helemaal natuurlijk omdat we door lichaamsbouw van nature ontvangend (vrouwelijk) of gevend zijn (mannelijk). Er is een verband maar het kan ook los van de gender worden gezien: m/v/x verandert daar niks aan. Voor Jung zijn de anima en animus de tolken van het onderbewuste. Dat is logisch want het mannelijke en vrouwelijke als begin van alle leven zitten helemaal onderaan in het archetypisch, collectief onderbewuste. Het is de laatste filter naar het (collectief) onderbewuste, dat niet kan bewezen worden maar ook niet ontkend kan worden.


Kreeg je deze mail via iemand anders en wil je deze politiek incorrecte content ook ontvangen: schrijf je in via https://www.centrumvoornieuweklanten.com/inzichten.

Referenties van Klanten Copyright © 2010-2022, René Knecht

Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office.

Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page