top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Hoofd in de Wolken

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2022

Gisteren bent ik naar Gent-Centrum met de fiets gereisd voor een klantenbezoek. Vanuit de Westkant van Gent zijn er 4 uitdagingen: ik moet oversteken: de E40, een spoorweg, de R4 (ringvaart) en de Leie.


Nu heb ik daar een vaste route voor: ik rijd eerst via de velden en rustige woonwijkjes naar Drongen-station (8 km) en vanaf daar ga ik gewoon het fietspad volgen naast de treinsporen (4 km) en dan kom je uit aan de kruising Blaarmeersen-Snepkaai. En dan volg je de Leie tot aan de Korenmarkt (4km).


Die route naar Drongen-station ken ik ondertussen met mijn ogen toe: alle zijstraatjes, sommige huizen. Er is niets onvoorspelbaar behalve wat hindernissen als wegenwerken waar het Gentse eindeloos - zelfs fietsers - sinds decennia door geplaagd wordt.

Naast het eeuwige lawaai van infrastructuurwerken en prestigeprojecten de reden dat ik Gent heb verlaten en voor het platteland heb gekozen.


Waarom vertel ik dit verhaal?

Omdat ik gisteren besloot omwille van een wegenwerk, waardoor ik als fietser niet de brug over de E40 kon oversteken, mijn route te verleggen. Ik koos voor de niet zo sexy route langs het bekende Van der Valk hotel om langs de betonweg-snelweg naar Drongen-station te rijden.


Een weg die ik 1000-en keren al heb gedaan met de auto.

En toch zag ik voor het 'eerst' dat daar een GOLF-club is? (Golfschool Gent)


Creatieve marketing
Intuïtie, nieuwe inzichten: hoe ontstaan ze?

Doornroosje - De Schone Slaapster - thema 100 jarige slaap


Hoofd in de Wolken

Ik kon mijn ogen niet geloven dat ik dat nu maar pas voor het eerst zag. Je kon de golfers bezig zien langs deze drukke baan. De golfclub ligt naast een 'Gentlemen's Club' dat al jaren opvalt door heel duidelijke symbolen over wat voor soort etablissement het gaat. Maar de GolfClub ... nooit gezien??


Dit is wat er gebeurt als je eens iets anders doet in je leven: een andere weg , een andere invalshoek volgen, een andere vrouw. Je hersenen gaan dan andere kronkels maken.Je gaat andere dingen waarnemen. Je ziet plots details die je daarvoor niet zag. Je wordt uit de 100-jarige slaap gehaald, het bekende doornroosje-thema. Als fietser was dit voor mij een onbekende route. Ik leerde ook nieuwe dingen over het fietspad waar ik me niet bewust van was als ik daar met de auto reed.


Nieuwe verbindingen leggen in het brein van je klant

Telkens je je in iets onbekend begeeft ga je anders waarnemen. En zo kun je nieuwe dingen ontdekken, voelen en zien.


Eigenlijk is dit een trucje om creatief te leren denken en dat ik nodig had om mijn klant te helpen die ik ging bezoeken. Dat is het veranderbrein aan het werk.


Haal je klant uit de ROUTINE

Welk verhaal kun jij gebruiken om je klant die nieuwe verbindingen te laten leggen? De verbinding die leidt naar jouw dienstverlening?

Er zal zowiezo iets moeten veranderen want anders blijft jouw klant in de status quo met zijn/haar hoofd in de wolken. Ondanks de overtuigende user cases en testimonials op je website. Voor die klant gaat alles prima zo.


Dit proces kan niet begrepen worden met het logisch brein. Dit zijn andere wetmatigheden.


Wil jij je Messaging, je Teksten op bijv. je website eens laten nakijken op dit veranderbrein?

==> Dan mag je (gratis) een stukje tekst doorsturen (max 1 A4) en dan krijg je ASAP een korte analyse over waar je tekst klanten kan raken of waar je de switch kan maken naar dat veranderbrein. Zo haal je je klant uit de routine, weg van de concurrent.

Het zijn soms kleine inzichten die grote veranderingen kunnen betekenen. Het maakte mij in elk geval heel wakker.


Tot mails,


grts, Rene
Copyright © 2011, 2016, 2018, 2022 René Knecht, Centrum voor Nieuwe Klanten

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page