top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Ben Jij Een Pion Die Opgeofferd Wordt?

Je bent niet copieerbaar: maak van jezelf geen commodity Als je niet vanuit je eigen (unieke) sterktes kunt verkopen en ‘gedrag moet aanleren, dan blijf je een gemiddelde verkoper. Dan leer je technieken als rapportopbouw, diagnose stellen, pijnvragen stellen, objecties omzeilen, onnatuurlijk closen. Dit zijn technieken om het gemiddelde iets beter te maken: je wordt in een proces gestopt. Daarom werken trainingen meestal niet. Wie wilt nu zichzelf veranderen? Wie haalt voldoening uit klanten en zichzelf te manipuleren?  Waarom het jezelf zo moeilijk maken? Het is een downgrade.

Als je dergelijke scripts en methoden gaat volgen gaat de klant jou managen. Je bent immers voorspelbaar geworden.

Niet toevallig zijn er bij dergelijke verkoopafdelingen vaak een groot personeelsverloop. Deze ’turnover’ is een eigenschap van een commoditymarkt die zich ook vertaalt naar de interne bedrijfscultuur.  Het gevolg is vaak dat toppers niet aangeworven worden. Men wilt geen verkopers met een eigen visie. Je bent een pion die desnoods opgeofferd wordt. Ondertussen word je gesust met een ‘happiness’mentaliteit en geef je je over aan het team misschien wel  geleid door een charismatische leider? 

Het is de reden dat ik aanleer om een verkoopproces zelf te gaan bepalen met helicopterview en inzicht: begrijpen wat er aan de hand is op elk moment. Elke situatie is uniek.  Het spel maken in plaats van ondergaan. Uiteindelijk word je op je resultaten afgerekend. Deze inzichten kan men niet meer van je afnemen: ze zijn een skill/vaardigheid geworden, voor de rest van je leven. 

Regelmatig zul je vacatures ontvangen van werkgevers die niet bang zijn om toppers aan te werven of die bereid zijn om jezelf te laten ontwikkelen tot een betere verkoper. 

Kijk alvast eens op : jobs – vacatures Naast salesprofielen ben ik ook op zoek naar een Senior Business Innovatie Consultant.

 

Wat vind je van deze nieuwsbrief/nieuwsbrieven? Jouw mening doet er toe! klik op

 

Door de concentratie aan salesxpertise kan ik je bijstaan bij de groei van je marktaandeel via: – aanwerven en selecteren van verkopers – training en ontwikkeling van verkopers met effect door inzicht – overname van andere bedrijven  – interim salesmanagement en ontwerp/realisatie van het commercieel plan dat geloofwaardig is naar investeerders.

Succes, mvg, Rene

Copyright © 2010-2017, René Knecht

Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page