top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Chantage Maakt Op Mij Geen Indruk

Tactieken benoemen als tegentactiek

In de politiek wordt als tegentactiek de tactiek vaak  benoemd om haar kracht af te zwakken. 

Bijv. vandaag verscheen op DS: Premier Michel over uitspraak De Wever: ‘Chantage maakt op mij geen indruk’(als reactie op  Bart De Wever dat zijn partij uit de regering zal stappen als staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken ontslagen wordt)

Ander voorbeeld:  Een ultimatum stellen, ….. dat werkt bij mij niet (dit was een voorbeeld van Paul Magnette die de onderhandelingen opblies met Canada inzake het handelsverdrag)

of privé: “Je moet nu niet beginnen huilen he …”


Door de tactiek te benoemen bepaal jij weer de spelregels

Hoe zou je als verkoper/aankoper dit kunnen toepassen: voorbeelden

voorbeeld :  je wordt uitgespeeld tegen een concurrent :  in het begin van een verkoopcyclus en niet als het te laat is en voor de offerte wordt ingediend kan je ter sprake brengen dat je denkt dan je enkel gebruikt wordt om te vergelijken, enz… ‘ik heb het gevoel dat u gewoon eens bent aan het vergelijken en dat uw keuze al is gemaakt’  = benoemen  ==> Wat zou u nog anders willen in de …. (offerte concurrent, samenwerking met concurrent…) ? ander voorbeeld: Ge moet niet dreigen he… Je moet nu niet weglopen hoor… Je bent me waarschijnlijk vergeten te antwoorden … Ja… dat zeggen ze allemaal…met  😉

Als je tactieken herkent ben je niet geïntimideerd en de Andere Partij/klant/leverancier ziet dat het geen effect heeft op jou. Dus dat alleen al zal het pschychologisch effect grotendeels teniet doen. 

Tactieken behoren tot het normale menselijke handelen: ze worden gebruikt om onze zin te krijgen, het gedrag van de andere partij te beïnvloeden, tijd te winnen en de machtsbalans in een onderhandeling in ons voordeel om te buigen.

 

Nieuwe data open opleiding:    Verkopen van verandering – Als klanten zeggen dat ze geen verschil zien met je concurrentenVerkopen van verandering2 avondsessies27/2 – 6/318.30 – 21.30Kortrijk        OF1 dag24/apr09.30 – 16.30Gent

Wil je dit leren? Ontvang de inschrijvingslink door een mail te sturen  naar rene.knecht@ict-connecting.com

Je leert in deze training verkopen en adviseren te benaderen als veranderingsproces. De “differentation selling” methode is zeer geschikt voor dienstenverkopers, technici, consultants en ondernemers die hun diensten, expertise en zichzelf moeten verkopen.

  1. Hoe helpen we de klant zijn status Quo te herzien? Hoe gaan we om met de klant die eigenlijk niet wilt veranderen?

  2. Wat doet de klant dan wel veranderen van leverancier, oplossing? Welke beslissingen gaan daaraan vooraf?

  3. Hoe kunnen we deze beslissing beïnvloeden?

  4. Hoe leid ik de klant in zijn aankoopbeslissing?

Als je eerst de verandering verkoopt zal de klant zich ook openstellen voor jouw visie/oplossing of expertise.

€ 495,00 excl. BTW voor  2 avondsessies (Kortrijk) of 1 dagsessie (Gent)

Deze manier van verkopen is goed voor je zelfvertrouwen, je krijgt je lot meer zelf in handen. Je krijgt een andere uitstraling. Keer op keer krijg ik van cursisten te horen: “ja het werkt” “inderdaad het gesprek kreeg een andere wending …”


Copyright 2010 -2016, René Knecht

Copyright © 2011, 2017, René Knecht.

Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

1 weergave0 opmerkingen

Comentários


bottom of page