top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Cold calling: eerst de afspraak verkopen of eerst de behoefte bepalen?

de afspraak verkopen of eerst een behoefte bepalen?

Dit was de vraag die Marie-Claire van Poelje stelde in Linkedin groep Differentiation Selling : wat zijn jullie ervaringen? Je kunt je kennis en expertise hier  delen of klik opafbeelding bovenaan. Marie-Claire is cold calling expert en vindt  telefonische contactname  nog altijd de beste manier om nieuwe klanten te werven. Door een telefoongesprek, kom je meteen te weten of jouw potentiële klant behoefte heeft aan jouw product of dienst. Tip van Marie-Claire: Voordat je de telefoon oppakt, is voorbereiding zeer belangrijk! Wie ga ik bellen; wie is mijn potentiële klant als persoon; wat zijn de activiteiten van zijn/haar bedrijf; kan mijn dienst/product een oplossing voor mijn potentiële klant zijn? Als je deze vragen met JA hebt beantwoord, pakt dan de telefoon en bel. Als de klant de telefoon opneemt, open je  het gesprek met een begroeting van “dag meneer/mevrouw…”, stel je jezelf kort voor en sluit je eerst af met “goedemorgen/middag…(stilte) ”.  Doordat je ‘goede morgen/middag’ direct aan het eind van je introductie zegt, nodig je de potentiële klant uit om het gesprek met je aan te gaan.  Je kunt dan vervolgens m.b.v.  de Differentiation Selling methode de link leggen tussen jouw dienst en veranderingen die spelen binnen de organisatie van de prospect. Surf hiervoor naar  Verkooptechnieken voor Koude Acquisitie.  Het leuke is dat je door die focus op de klant het gesprek gaat leiden. Wil je meer info over Marie-Claire van Poelje zelf: surf dan naar http://www.drivensales.nl Je kunt ook reageren en kennis delen via de groepsdiscussie of klik op de afbeelding bovenaan. Je mag zelf ook altijd tips doorsturen als je die wilt delen. Je krijgt dan meestal nieuwe ideeën in de plaats, dus het rendeert. ————————————————————————————————————– Verkooptechnieken voor Koude Acquistie

De  audiobestanden (168 min in totaal, 7 audiobestanden) zijn complementair,aanvullend aan het e-boek, en zijn dus geen voorgelezen passages uit het boek. In het ebook vind je ook andere voorbeelden.

Beluister fragment uit Audio 6  (5 min, 32 sec), over het waarom van dit salesmodel

Copyright © 2010-2014, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page