top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Communicatie – Inzicht Van Alicja GescinskaGisteren was op “de Zevende dag” Alicja Gescinska als mediawatcher van de week te gast.

Alicja is filosofe en presenteert het programmamaakster van o.a. “Wanderlust op Canvas.  In het gesprek komen een paar inzichten naar boven


De wereld ontdekken (Wanderlust = op stap gaan)  –  een echt gesprek Citaten (na 40 sec) over interviewen

“… ik ga geen lijstje van vragen gebruiken …” “… ik zie wat er ontstaat op het moment zelf, … , van daaruit komen de volgende vragen, …

… dat levert interessante televisie op …”

Citaten (na 1min 10sec): over de kracht van  ‘stilte’

“… met stilte uw boodschap uitdrukken, we zijn “kwetterende wezens”…” ‘stilte toont respect’ ‘stilte kan een nieuwe vraag zijn’ ‘stilte kan bevestiging zijn’ ‘stilte kan intimiteit zijn’ ….

Heel eenvoudig uitgelegd en toch complex. Even bij ‘stilstaan’.

“Op het juiste moment een stilte laten vallen is een grote kunst.” (citaat)

Is stilte een antwoord ook in sales?   Stilte betekent ook: dat jij de controle hebt! Beter uitgedrukt: dat je loslaat en daardoor leidt. Verandering (aankopen van jouw oplossing) ontstaat altijd in iets ‘onverwacht’.Je moet die onvoorspelbaarheid creëren, laten gebeuren,  anders kan de verkoop niet tot stand komen. Veranderen = stilstaan.  Dit kan niet met een opgelegd vragenarsenaal tot stand komen, onmogelijk.


  zie ook:  

Alicja zou een goede verkoopster kunnen zijn. Mogelijks weet ze dat niet van zichzelf? ik zal het haar eens vragen.

Ik ben fan!

grts, Rene

GRATIS DOWNLOAD: klik op afbeelding


Copyright © 2010-2016, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page