top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

De klant denkt in slow motionIn je verkoopgesprek laat je de klant daarom zelf tot conclusies komen. Jouw argumentatie doet er even niet toe. Je loopt te snel vooruit als je dat doet. Meer nog: jouw argumentaties, USP’s en mooie presentaties komen pas aan de orde als de klant een beslissing heeft genomen. Dan kan het te laat zijn. Daarom bevraag ik de klant altijd procesgericht (zelfs al weet ik de antwoorden!) : ik zet een stapje terug in de tijd nog vóór dat de klant een mening (lees: aankoopbeslissing) heeft gevormd. Die mening wil ik liever samen met hem vormen. Dat geeft mij meer ‘controle’ over mijn resultaten.

Voorbeeld: “Hoe komen klanten bij u terecht?” of “Hoe zijn jullie bij die klantengroep terecht gekomen?”

Het gaat mij hier niet om een bepaald antwoord te horen! (dat zou manipulatie zijn ;-)). Het gaat er om dat de klant even over dat proces nadenkt en dit voor zichzelf in vraag stelt. Op een of andere manier leidt dit tot ‘medewerking’ waar we als verkoper zo naar snakken. Een prospect die involved/betrokken is wordt makkelijker klant. Dat is wat we toch willen?  Verkopen hoeft geen strijd te zijn.


Wil je begrijpen waarom dit zo is : ervaar het tijdens de volgende trajecten. =========================================================================== Meer tips:
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

en doe de online gratis VerkoopScan

Differentiation Selling®

Muinkaai 45

9000 Gent- Belgium


Copyright © 2010-2015, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page