top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

De Nieuwe Route Om Klanten Te Maken In ICT En High-Tech

– Wat is de echte waarde van Social Selling en ABM (account based marketing) dat je niet kunt bereiken met telefoon, mail? – Linkedin is niet opgezet als Verkoopplatform: daarom kunnen we het gebruiken maar niet op de klassieke marketingmanier. – Door GDPR heeft social selling voor een valkuil gezorgd: namelijk niet relevant zijn en dus is Linkedin een spam-kanaal geworden. Ben je het hiermee eens: lees zeker even verder … De markt is transparant geworden. Als leverancier lijk je uiterlijk te veel op je concurrenten en/of de prospect herkent niet meer jouw toegevoegde waarde. Of je bent te nieuw? De prospect kan jouw oplossing of dienstverlening niet evalueren. hij heeft geen beslissingscriteria. Door invoering van de GDPR heeft social selling voor een valkuil gezorgd waar we sowieso al vaker in zijn gevallen, namelijk het niet relevant zijn. Het benaderen van mensen met een boodschap die niet relevant is blijft spam, ongeacht het kanaal wat je inzet. Wij gebruiken wel degelijk LinkedIn, maar LinkedIn is niet opgezet als verkoopplatform. Binnen social selling moet daarom niet de AANTALLEN – kaart (bereik) gespeeld worden maar wel de DIEPTE – kaart. Social Selling alleen zorgt niet voor meer klanten. Het gaat om het totale proces waarin je prospects verleidt naar een volgende stap. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Laaghangend fruit Oude sales- en marketingtactieken leveren dus niet meer het gewenste resultaat. Klanten worden gemaakt op basis van toeval en geluk. We zenden signalen uit naar de markt en kijken wie bijt. (we plukken het laaghangend fruit of we vissen met een net en kijken wie bovendrijft) Of we contacteren prospects wel proactief maar ze liggen er niet wakker van jouw boodschap of ze glippen weg na de eerste contactnames. Er zijn dan 2 opties:

  1. meer van het zelfde doen. Meer vissen in de kleine visvijver waar iedereen al vist. Dat is de strategie van veel grote bedrijven.(Red Ocean strategie)

  2. nieuwe routes zoeken hoe dat je klanten kunt vinden en een proces creëeren die van prospects klant maken (Blue Ocean Strategie).

Wij helpen je op weg met een route speciaal voor IT- en high-tech-spelers die klanten vinden op basis van “toeval en geluk” willen vervangen door “een visie en grip op het proces“.

Wil je meer ideeën door informatie uit te wisselen? Boek dan een gratis zoomafspraak elke op vrijdag tussen 10h en 11h via onze nieuwe platform: https://www.centrumvoornieuweklanten.com/diensten of stuur een mail.

Copyright © 2010-2020, René Knecht

Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page