top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Heb jij een haat-liefde verhouding met (social) CRM?


Zoals besproken in de newsletter van 21/09 “Koopt jouw klant Sociaal aan”  plan ik ook wat artikels via gastbijdragen over toegankelijke Social CRM – en CRM Analytics – tools.

Heb je al gehoord over scrapen? of data scraping?  Heb jij een haat-liefde verhouding met (social) CRM?


  Vandaag een bijdrage van Peter Daneels waarvoor dank.

Hoe ik die deal ga winnen dankzij mijn (social) CRM- systeem?

Al bijna 20 jaar zit ik in het sales vak. Ik heb dus wel wat praktijkervaring met CRM- pakketten en ik mag wel zeggen dat ik met CRM steeds een haat – liefdeverhouding heb gehad. Heel vaak lijkt het CRM -systeem vooral bedacht om het management allerlei cijfers te bezorgen, maar niet om sales te helpen. Lage adoptiegraad en vervolgens hetmislukken van het CRM-project is dan het gevolg.

Gelukkig kan dat vandaag ook anders: dankzij de cloudrevolutie is er heel veel nieuwe technologie beschikbaar gemaakt door sales voor sales. En dat verschil merk je.

Ook in je (social) CRM-systeem!

En of je nu gelooft in social selling of niet, feit is dat er vandaag heel veel informatie op het net te vinden is. In eerste instantie moet je die informatie op het spoor komen en vervolgens moet je er iets mee doen: namen van prospects omzetten in klanten, de essentie van sales!

En net daarbij kan een modern CRM-systeem echt helpen.

Als ikzelf ergens op het net een interessante naam zie, selecteer ik deze met de muis om vervolgens, met één druk op de knop, na te gaan of de persoon in kwestie reeds in mijn database zit. Indien niet, worden zijn of haar gegevens toegevoegd, zonder één letter zelf te moeten intypen (de informatie wordt van het net gescrapet) .

Nog mooier wordt het als het systeem vervolgens zelf op zoek gaat  of er over de persoon in kwestie nog extra informatie te vinden is. Die informatie wordt indien gewenst ook toegevoegd en gepresenteerd in één handig overzicht.

Helemaal bijzonder wordt het als je informatie gepresenteerd krijgt, welke je op eennormale manier wellicht nooit te weten was gekomen. Zo gebeurde het onlangs dat ik na het registreren van een nieuwe opportunity, te weten kwam dat ik met de key-beslissingnemer een gemeenschappelijke Facebook vriend heb. Via die vriend heb ik me ondertussen extra kunnen informeren over desbetreffende persoon. Het is nog te vroeg om victorie te kraaien, maar iedereen begrijpt dat dit soort informatie in een sales cycle van doorslaggevend belang kan zijn.

Ja, ik geloof dus in social selling, sociale netwerken kunnen handig zijn om meer business te genereren.

Zorg er wel voor dat je een manier hebt om efficiënt om te gaan met al die extra informatie.

Meer weten over slimme technologie voor sales? Peter Daneels is specialist in slimme sales tools.

Peter Daneels is verkoper en gepassioneerd door technologie. Hij helpt sales om efficiënter én effectiever te verkopen met de hulp van technologie. Dankzij de cloud revolutie bestaan er vandaag honderden tools gemaakt door sales voor sales. Al jaren volgt Peter deze evolutie op de voet. Peter beweert dat hij elke sales kan helpen in een bepaalde fase van het sales proces. Op regelmatige tijdstippen organiseert hij seminars waar hij zijn kennis deelt en deze tools gepresenteerd worden. Deelnameprijs voor deze sessie bedraagt 150 euro. Lezers van deze nieuwsbrief krijgen 50% korting ( gebruik couponcode RKnecht

Peter blogt over technologie en sales op Kliento: www.kliento.be/blog

Inschrijven voor het seminar => https://kliento.wufoo.com/forms/zppgcxd1xnyw3q/

============================================================ Wil je zelf ook bijdragen over social CRM of andere sales onderwerpen: stuur mij een mailtje. Als je info deelt krijg je ook meer inzichten terug. Het is steeds een win-win.

Copyright © 2011, 2015  René Knecht

Wil je ook je ervaringen delen? Dat kan in de LinkedIn Group Differentiation Selling®

(je kunt daar gratis lid worden) 


=====================

Meer tips:Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

en doe de online gratis VerkoopScan


Copyright © 2010-2015, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page