top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Hoe krijg je op twitter 100 volgers uit je doelgroep per week?
“Sinds kort schrijf ik op Ensie.nl over mijn expertise, hiermee behaal ik mooie resultaten in Google. Misschien leuk om ook eens te proberen?”  

Zo schreef ik deze definitie van social selling – de nadruk ligt hier op selling: https://www.ensie.nl/rene-knecht/social-selling

Dat is ook de aanleiding voor het onderwerp met een meer kant en klaar-advies:

Hoe krijg je op twitter 100 volgers uit je doelgroep per week?


Vertrekpunt: Volgers krijg je door interactie, de basis van verkopen.

3 tips om interactie te creëren met volgers die in jouw doelgroep zitten Je wilt in de eerste plaats interessante volgers, niet een of ander promotiekanaal die jou alleen maar promoties wilt sturen. Interessante volgers kunnen jouw rechtstreekse doelgroep zijn maar ook onrechtstreeks. Je kunt dit breed zien. 

1. Retweet voor jouw doelgroep interessante tweets: dit levert altijd nieuwe volgers op. Ik zie twitteraars met duizenden volgers die geen eigen content hebben ! Dit allemaal dankzij retweeten. Het is een vorm van aandacht geven en die aandacht wordt beloond.

Vraag: hoe pas jij dit toe op Linkedin? Facebook?

2. Gebruik een veel gebruikte hashtag (#) in jouw doelgroep of inzake een onderwerp waar je mee bezig bent

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hashtag , de hashtag is dus een aanduiding, een ’tag’ of indeling waarover het onderwerp gaat en wordt voorafgegaan door het teken #…

Bijv. als ik iets tweet met de hashtag #startups dan levert me dat binnen het uur 10 retweets op en daardoor ook nog eens volgers.

Neem op twitter actief deel aan discussies over bijv. TV programma’s, discussieprogramma’s, gebeurtenissen waar je een mening over hebt: vaak wordt voor dit programma een hashtag gecreëerd zodat de deelnemers elkaar kunnen terugvinden in de miljoenen tweets. Dit schept een band.

==> Ze ook dit eerder artikel met als voorbeeld #7dag (B) of #penw (NL):

– Voor events, beurzen zijn er ook vaak hashtags.

3. Je mag gerust scherp zijn: mensen lezen geen tweets die politiek correct zijn, daar doen we het niet voor.

Als je een afgelikt profiel/profilering hebt volgens de boekskes kom je misschien wel serieus over maar ik weet niet of dit ook aantrekkelijk is? 

Aantrekkelijk is weg van het gemiddelde. Het is een afwijking.

Hoever durf je af te wijken? Wat is net haalbaar zonder je doelgroep te shockeren of af te schrikken?

Aantrekkingskracht ontstaat niet door mee te lopen in mainstream (persoonlijke mening, je hoeft hier niet mee akkoord te zijn :-))

Tip voor wie nog verder wilt gaan: gebruik Youtube. Youtube is eigendom van google en alles wordt ook echt geïndexeerd. Het is dus een veelgebruikte zoekmachine. Dus als je dienstverlening zich leent voor een video op Youtube kan je dit zeker overwegen. Zorg er wel voor dat het informatief is en niet het zoveelste PR of reclamefilmpje. Daar zit een zoeker niet op te wachten. Het gaat over content marketing. Bijv. over hoe je tekeningen kunt maken op de nieuwe iPad Pro of hoe je een technisch probleem oplost? Hier wordt naar gezocht (content). 

De filmpjes kunnen ook geretweet of gedeeld worden op facebook, linkedin … De commentaarfunctie leidt ook tot interactie. Bij Youtube vind ik de reacties wel minder relevant (meer emotioneel) of weinig. Daar is dan Linkedin beter voor.


VIP Coaching: dit programma heeft al vele klanten geholpen. Lees hier meer over:

Succes, René

 

Copyright © 2011, 2016  René Knecht

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page