top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Hoe We De Resultaten In Een Turboversnelling Krijgen?

Ik ben voor quick wins.  Geen maanden palaveren over strategie, rebranding. Uiteraard is dit belangrijk maar de tijd gaat snel: niks zo motiverend als instant resultaten.  Want het geloof dat het beter kan wordt dan bevestigd: je krijgt dan een turboverkoper die wekelijks vooruitgang boekt. Zo kun je de rebranding en/of herpositionering dan ook makkelijker financieren. Alles gaat vooruit als geheel.

Hoe pak je dat aan? Deelnemers van de seminars of coachings hebben de kracht van procesgerichte vragen doorgaans ontdekt: het is een kwestie van toepassen. Ik als bijv. sales manager pas dit ook toe in de performance coaching. Voorbeeld In de veronderstelling dat de verkoper ook procesgerichte vragen heeft gesteld kun je als Sales Manager volgende vragen stellen over een prospect: – Hoe ben je met die prospect in contact gekomen? – Wat maakt dat die prospect openstaat voor onze oplossing? – Wat zijn de alternatieven die ze momenteel hebben? – Wie is de huidige leverancier?  – Loopt dat goed of zijn er zaken die ze liever anders hadden gezien? – Wat zoeken ze dan in de plaats? – Waar gaan ze op letten als ze een leverancier kiezen? – Wat is de volgende stap?

Stel als sales manager deze vragen wekelijks aan de verkoper en kijk naar de opportuniteiten die naar boven komen.  Je kunt vaak direct 1-3 actiepunten formuleren en zonder dat het moet opgelegd worden: ze spreken voor zichzelf. Recent heb ik dit toegepast en dit heeft geleid tot 200.000 € Extra omzet per jaar voor één verkoper. Gewoon door een aantal actiepunten te formuleren op prospecten. Daar moet niet maanden over gepalaverd worden. De verkoper is tevreden want er wordt naar hem/haar geluisterd. Je spreekt dezelfde taal en er is een wisselwerking (lees: je oefent invloed uit). De bazen zijn ook ‘content’ want ze hebben het gevoel dat de verkopers renderen. Dus waarop nog wachten? Mijn opdracht is alvast verlengd 😉

tot volgende week, grts, Rene

Als je op de Differentiation Selling manier verkoopt krijg je klanten die zelf terugbellen en die …

  1. mee-helpen de juiste oplossingen/manier van samenwerken te vinden

  2. mee-helpen jouw diensten intern te verkopen

  3. mee-helpen het contract intern getekend te krijgen

Meer Tips en inzichten via deze link.


“Schitterend – ik moet deze format opnieuw evalueren. Vooral de ‘tongue-in cheek’ toonaard is sterk.  Ik had me verwacht aan een ‘voorleestoon’.  Het lijkt alsof je dit ter plaatse uitwerkt en ontwikkelt. De pauzes na de vragen zijn erg sterk – stemmen tot nadenken…” – See more at:http://www.differentiationselling.com/boek-verkooptechnieken-voor-koude-acquisitie/


VIP Coaching: dit programma heeft al vele klanten geholpen. Lees hier meer over:

Succes, René


Copyright © 2011, 2016  René Knecht

Wil je ook je ervaringen delen? Dat kan in de LinkedIn Group Differentiation Selling®

(je kunt daar gratis lid worden)

=====================

Meer tips:Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief


Copyright © 2010-2016, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page