top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Ik geloof niet in ‘efficiënter’ verkopen. Je hebt de deal of niet.

Met een neuslengte verschil Of je haalt de deal binnen, of je grijpt ernaast. Er is geen tussenweg. ‘Middelmatig’ verkopen is niet goed genoeg: the winner takes it all.

Dat is de betekenis van winnen “met een neuslengte verschil”:  de 2e of de 3e of 4ezijn heeft geen belang. Enkel de 1e wint de prijzenpot. En deze verkoper is slechts maar een ietsje ‘beter’ dan zijn onfortuinlijke collega’s. Is hij daarom efficiënter?

Ik geloof niet in ‘efficiënter’ verkopen. Je hebt de deal of niet. Men heeft soms de neiging verkopers speciale eigenschappen toe te kennen.

Is verkopen dan zo buitengewoon moeilijk? Ja en Nee!

Ja : want verkopen vereist dat je je focust op de klant. Dit is de basis van beïnvloeding. Echter het zich kunnen focussen op de klant is doorgaans niet iets waarmee je opgevoed wordt in deze maatschappij, die voornamelijk ego-gedreven is:  WIIFM: ”What is in it for me?” of “Waarom zou ik naar u luisteren?” Aankopers gooien doorgaans ook niet al hun kaarten op tafel :”… laat ons de beste deal voor ons beiden uitwerken?” (behoudens uitzonderingen, ik heb het nog niet meegemaakt…)

Nee : het is niet zo moeilijk. Goede verkopers maken nu eenmaal gebruik van die“WIIFM”. De skill om je eigen bril af te zetten en mee te kijken door de bril van je klant. Je ego, al is het maar voor even, los te laten.

Tijdens onze seminars werken wij o.m. op het ontwikkelen van deze skill. Daarom volgen topverkopers met bewezen ervaring ook onze seminars: ze weten dat deze ene skill het grote verschil kan maken. Zij denken in termen van “hoe kan ik mij verbeteren?” Zij zullen daarom blijven slagen. Geld en waardering volgen hun vanzelf.

Heb je geen of weinig verkoopservaring? Dat is een voordeel: je bril is nog clean. Je kunt alles absorberen. Dit is veel makkelijker dan afleren.

Maak kennis met – en leer van  potentiële en ervaren collega-topverkopers.

Klik hier voor het gedetailleerd programma, en hier voor testimonials van eerdere deelnemers.

Ik hoop u binnenkort te mogen begroeten!

René Knecht


Inlichtingen per mail: klik op stuur mij aub meer info over de open seminars

Copyright © 2012, René Knecht

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page