top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Is jouw jobdescription veranderd in 2014?

Ik kan jou niet overtuigen, dit is iets dat je bij jezelf doet Dit basisinzicht in overtuigen en beïnvloeden en verkopen kan voor eens en voor altijd jouw verkoopaanpak een nieuwe richting geven. Ik kan hier wel logische argumenten gaan opsommen waarom dit zo is: de vraag is wat er gebeurt als je deze argumenten leest?

Het hele artikelarchief van 2014 kun je hier trouwens nalezen. (helemaal onderaan op de overzichtspagina van de laatste artikelen zie je een link ‘oudere berichten’ waarmee je dan kunt teruggaan in de tijd).

Wat gebeurt er als je je klant of iemand jou torpedeert met overtuigende bewijzen en argumenten? De ontvanger moet zijn ideeën, overtuigingen gaan heroverwegen. Klopt dit voor mij?  Dit is doorgaans een lastige oefening en vaak niet gewenst want het zou te veel verandering in iemand zijn aanpak, gedrag, omgeving met zich meebrengen…Deze turbulentie is voor velen ondraaglijk. Men gaat de informatie wegfilteren, negeren of weglopen/niets doen. ‘Zend mij een offerte’‘mmhhh…’

Hoe je met deze objecties en weerstand kunt omgaan: dat leg ik uit in audio 5 van het programma ‘Verkooptechnieken voor Koude Acquisitie’ De klanten die dit programma hebben aangekocht krijgen straks een update.

Audio 6 is in wording en gaat over ‘Verkopen als Veranderingsproces’ : Hier gaan we dieper in op wat klanten echt tot verandering drijft en wat ze open maakt voor jouw oplossing en diensten. Dit zijn niet de courante denkbeelden als verkopen van ‘pijn en consequenties’ die dateren van heel lang geleden.  Ben echt benieuwd of dit jullie zal overtuigen ;-). Dat zal niet gebeuren als je de ene na de andere offerte verliest…verkopers kunnen soms jaren volharden in een bepaalde aanpak.  De interesse zal pas komen als jouw klanten een ander gedrag gaan vertonen en als je daar ook bewust bent van geworden.Uitzondering: innovators of early adopters zijn wel steeds op zoek naar manieren om een competitief voordeel te verkrijgen. Zij zijn wel informatiegevoelig (en lezen ook deze nieuwsbrief).  Deze maken maar een kleiner % uit van de bevolking. (Ik verwijs hiervoor graag naar het nog blijkbaar nog steeds actuele “Crossing the Chasm” van Geoffrey Moore (1991, Harper Business Essentials)

Wil je dit echt ervaren: kom dan naar de halve dag seminar op 15/01 in Lexmond (NL) 

Surf naar seminar van 15/01 in Nederland  of leer in eigen tempo het programmaVerkooptechnieken voor Koude Acquisitie.    Bovenstaande wordt dan heel concreet: je kan dan bewust besluiten of je dit meeneemt of niet naar je volgende verkoopgesprek.


Copyright © 2010-2014, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page