top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Klanten Kopen Alleen Wat Ze Zelf Geloven

Dit is wat effectieve verkopers doen: klanten helpen zichzelf te overtuigen door hun huidige situatie in vraag te stellen en de klant tot een conclusie laten komen: veranderen of stilstaan?

Het is een proces van ‘ontdekken’ i.p.v. presenteren. Met presenteren verander je geen percepties. In dat proces laten we de klant naar binnen keren en nadenken over zijn eigen ervaringen en verwachtingen in het verleden.


De Griekse delta Δ kan gebruikt worden als symbool voor veranderen/aanpassen (de differentiatie)

Door de klant anders tegen de realiteit aan te laten kijken zal hij ook zijn situatie eventueel willen aanpassen (of niet):

Δ DIFFERENTIATIE = ERVARING – VERWACHTING

==> In de ruimte (het verschil) die dan ontstaat ligt jouw sleutel tot differentiatie. Jouw echte gat in de markt. Dat is wat je kunt leren.

lees het  volledige artikel voor meer uitleg.

De meeste lezers zullen dit artikel begrijpen en ermee akkoord gaan. Toch gaat 99%  het niet toepassen. Hoe komt dat? Het antwoord op deze vraag heeft geleid tot Differentiation Selling – inzichten en zijn nog steeds geldig. Je kunt ze toepassen in management, rekrutering, verkopen en in je privé-leven.

grts,Rene

Wil je leren ‘hoe’ je dit kunt toepassen op ondernemingsniveau? Meer info over incompany-trajecten

Copyright © 2012 -2019, René Knecht


Succes in de verkoop,  Rene

Copyright © 2010-2019, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page