top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Moet Je Als Verkoper Hard Werken En Opgefokt Worden Met Bonussen, Titels, Reisjes, …?

Je wilt anders zijn, uniek zijn, onderscheidend zijn van de concurrentie? Hoe ga je dat doen als je voorspelbaar verkoopt volgens de zoveelste variant van SPIN, Solution Selling, Value selling, enz.? Of ga je de zoveelste goeroe volgen die met marketingfunnels een voorspelbare pipeline belooft? Astrologie in de Libelle’s of kranten blijft ook populair. Daarom werkt het niet. Maar het wordt wel gelezen en gevolgd.

Het kan gewoon niet werken.

90% van de Verkopers gedragen zich namelijk voorspelbaar. Daarom kunnen ze niet verkopen en moeten ze hard werken en opgefokt worden met bonussen, titels, reisjes, …

Omdat je voorspelbaar verkoopt is je resultaat afhankelijk van toeval en geluk. Je zult af en toe scoren. De klant reageert anders op voorspelbare vragen en scripts. Succes als dat jouw weg is. Misschien ben je wel geselecteerd omdat je veel sport en een competitiegeest hebt? Dan heb je dat ook nodig. Je begint immers met 20 jaar achterstand.

Vergeet niet dat de ondernemers en CXO’s waar jij aan verkoopt een goed verstand en intuïtie hebben. Je zult moeten communiceren op hun niveau en de manier aanleren waarop zij invloed uitoefenen en denken en beslissingen nemen!

Wil je een type van verkopen, houding en vooral mindset leren (inzicht is kunnen) waarmee je gestructureerd onvoorspelbaar wordt en zo klanten wel open krijgt voor jouw oplossing? Dankzij deze mindset: – ben je echt gefocust op de klant (niet zoals je marketingafdeling denkt wat een oplossing is voor de klant). – praat je niet meer over je oplossing maar over veranderingen en transformaties. Hoe je dat doet kun je leren. Hierdoor luisteren beslissingnemers wel naar jou en gaan zij met jou in dialoog. – De oplossing komt dan vanzelf: dat is wel een logisch proces. Als je kunt aanvaarden dat de klant met eigen onvoorspelbare antwoorden komt. En dan moet je daar op inspelen. Daarvoor hebben we interactie nodig.

Jouw salesomgeving of directie kan zich verzetten tegen deze vooruitstrevende denkbeelden maar ze zijn niet nieuw. Echt niet. Sales en Marketing in de corporate wereld zijn gewoon niet mee-geëvolueerd met zoveel interessante inzichten. Er is een grote blinde vlek. Wil je meer over die blinde vlek weten? Je bent uitgenodigd om deel te nemen aan een Microsoft Teams-vergadering als je je cases wilt delen. Dan maken we bovenstaande direct helder. Vrijdag 8/1 om 10h Titel: Teams-vergadering van Rene Knecht en Vera de Rave

Deelnemen via uw computer of mobiele app Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Heb je bijvoorbeeld vragen over: – openingstactieken: hoe open ik het verkoopgesprek wetende dat daar de closing zit? – hoe je een (online) demo geeft zonder over je product te praten (want anders verlies je je klant met 99% zekerheid) – hoe je macht weggeeft in salesgesprekken en daardoor geen invloed meer kunt uitoefenen? – hoe je klanten benadert via Linkedin zonder veel kabaal te maken en te roepen dat je beter bent dan de rest wat toch niet verkoopt? – wat een creatief verkoopproces is? en hoe je dit kunt implementeren? – hoe je van oplossingenverkoop kunt loskomen want daar raak je geen beslissers mee? – hoe je over de prijs onderhandelt voor de closing, wanneer je nog sterk staat?

– andere vragen: stuur gerust door op voorhand via reply.

Zijn je vragen te vertrouwelijk, stuur een mail voor een aparte sessie. Wij leren telkens enorm hieruit! en doen dit met plezier.

Privacyinstellingen beheren in Opties voor vergaderingen

Succes in de verkoop, grts, Rene Knecht en Vera de Rave

Copyright © 2021 René Knecht

Afgelopen weken verscheen de reeks ‘Imaginatie en Creativiteit zijn de topskills voor de 21e eeuw

==> Virtuele koffie

Wil je eens 1:1 sparren over een marketing- of salesgerelateerde vraag of een klantcase waarin je vastloopt? Elke vrijdag organiseren wij een virtuele koffie om alvast eens kennis te maken en/of een gevoel te krijgen bij Centrum voor Nieuwe Klanten.

Bellen of een LinkedIn bericht kan ook.

Succes in de verkoop.

Vera de Rave en René Knecht

0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page