top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Overtuigen op een natuurlijke manierinteractie en onvoorspelbaarheid

Vrijdag gaf ik in Hasselt een interactieve presentatie op de bootcamp voor de startup-ondernemers van #JCI1828 .

Altijd leuk om te spreken voor deze doelgroepen omdat je die openheid herkent en op een natuurlijke manier in interactie gaat. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten.

Ook in deze context kun je risico’s nemen: je gaat geen antwoorden geven maar laat de groep met antwoorden komen. Je weet niet waar je uitkomt en toch kom je waar je moet zijn. Dit is de reden dat ik graag wilde trainen. Dit geeft energie: ze ontstaat uit de wisselwerking van geven en nemen.

Dit is overtuigen, verkopen: de klant zelf een beslissing laten nemen. 

De waarheid of wat echt speelt komt dan naar boven. Je moet dan niet meer manipuleren en druk uitoefenen.

Dit is een natuurlijke manier van verkopen zonder dat je de leiding weggeeft. Het is een vorm van oordeel uitstellen en op een intuïtieve manier de groep tot inzicht laten komen. 

Dit is zoals ‘overtuigen vanuit het inzicht van de klant’ik help jou je probleem op te lossen want weet dat jij dit kunt‘ (pull). Dit in tegenstelling tot de goeroe’s : ‘je moet dit doen omdat ik dat zo zeg’ (push).

Noot: de methoden van de goeroe’s werken alleen voor de goeroe’s. Zij kunnen zich permitteren wat te pushen, het is hun natuurlijke stijl. De ene klant slikt het en wilt volgen, bij andere klanten werkt het afstotend. Push of Pull ?

Beiden stijlen kunnen en hebben met persoonlijkheid te maken. Ga niet faciliteren als je een ‘guru’ bent. Ga niet de show stelen als je geen goeroe bent. Dat is dan niet geloofwaardig. Er zijn andere manieren van beïnvloeden die veel beter bij jou passen.

Deze verschillen zijn wat we in de opleidingen ook noemen: expert power (ook wel macht door het ‘wat’) versus process power (invloed door het ‘hoe’).

Hoe je dit kunt bewerkstelligen staat nog eens uitgelegd in het herwerkte artikel voor Verkopersonline.nl: klik hier voor meer info. (Je kunt er ook een reactie achterlaten of je ervaringen delen) 

Wil je dit leren?

Dat kan via dit audioprogramma  (op eigen houtje, eigen tempo) of versneld via een VIP coaching.

In de VIP coaching wordt alles direct gerelateerd aan jouw persoonlijke situatie en verkoopgesprekken. Ik kan optioneel zefs meegaan naar het eerstvolgende gesprek. Opteer daarom voor een VIP + fieldcoaching.

Klik op afbeelding voor link naar de audiofragmenten:


Succes, grts,

Rene


=====================

Meer tips:Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

en doe de online gratis VerkoopScan

Copyright © 2010-2015, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page