top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Professionele verkopers die bedelen en leuren

Ik stel vast dat vele ‘professionele verkopers’ nog steeds leuren

Als je bij de klant bent en eerst over jezelf gaat praten, heb je voor 90% de deal verloren. Je zit dan waarschijnlijk met closing rates van 1/10 of zelfs 1/20. Je hebt immers met je inhoud ook je proces weggegeven. Zeer moeilijk om dit nog terug te krijgen.

De deal wordt gewonnen in het ‘begin’ en niet na het doorlopen van een trechter van vragen of demo of presentatie: dan is het te laat.

Het is ook een aanslag op je zelfbeeld wanneer je telkens zit te bedelen om de deal. Want dit is wat je uitstraalt als je blijft praten over jezelf. Het is een aanslag op je return on energy en het kost je bedrijf handen vol geld en reputatie!

Stop dus deze uitputtingsslag. Het werkt niet!

Maak één enkele ‘shift’ in je verkoopsdenken, en verdubbel (2x) tot vervijfvoudig (5x) je resultaat. Je hebt niets te verliezen!

Er gebeuren leuke dingen wanneer je 1. 100% focust op de klant en 2. 100% procesgericht verkoopt. Wat gebeurt er dan?:

– je krijgt betere relaties en put meer voldoening uit je werk – Je doet veel meer kennis op: je begint de problemen van klanten beter te begrijpen: process power geeft automatisch expert power. – je zelfvertrouwen krijgt een boost: je straalt dit uit en gaat sneller closen – de klanten werken mee, worden coöperatief – je resultaten verbeteren aanzienlijk, soms zelfs spectaculair – en je wordt kwaad op jezelf …. omdat je dit niet vroeger wist!

Simple and stupid? Neen. Het is moeilijk om een gewoonte te veranderen. Het goede nieuws is dat je het kunt leren door inzicht. Weten is niet voldoende. De Differentiation Selling leermethode laat je dit op een experimentele en zelf-reflecterende manier ervaren. Veilig en niet-confronterend.

Als u nog twijfelt (en dat is heel normaal, uw prospecten doen dit ook):

nodig ik u  uit voor een open seminar op vrijdag 16 december. Wie weet geeft u uw verkoopscarrière voorgoed een nieuwe draai.

PS: We zullen niet pushen, niet u trachten te overtuigen. We gaan wel een dialoog aan. De antwoorden en inzichten worden gestructureerd in een nieuw direct toepasbaar concept dat u meeneemt naar uw volgende klant. Ik leid het proces, u bepaalt de inhoud. U kunt dan zelf kiezen of u hiermee verder wilt.

De deelnemers tot vandaag komen uit volgende sectoren : ICT, HR, ERP, Finance, Communicatie, Engineering, instrumentatie, energie, Software, security, adviseurs, consultants, …

Niveau: junior, senior, sales directors, CEO : het verschil in ervaring heeft geen invloed op het verloop van de workshop.

Copyright © 2011, René Knecht

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page