top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Sales en Marketing van een Software-ontwikkelingsbedrijf

Waar ligt de waarde van jouw bedrijf? Welke waarde creëer jij voor je klanten? Waarde is nooit gelinkt aan de oplossing dat jij verkoopt: dit is een leerpunt in elk traject dat we tot nu toe deden. Sales en marketing van een software-ontwikkelingsbedrijf We werden ingeschakeld om een marketing- en salesaanpak te onderzoeken samen met het salesteam en de directie. Op de website stond stond dat ze leuk team waren met een “spirit”  met een paar Solution Selling business cases die niemand leest. Het verkoop- en marketing-team schoot met hagel. Geen prospect die wakker lag van de ebooks, white papers en leuke berichtjes op Linkedin. Vanaf de eerste sessie gingen we in op de eerste en huidige klanten … we ontdekten de verborgen parels  maar toch kwamen we vast te zitten met een aanpak die niet echt inspirerend is. Pas na de derde sessie kwamen we tot de verassende conclusie dat het softwareontwikkelingsbedrijf een unieke expertise heeft in connecteren/integreren van API’s van banken in alle Europese landen. Dit past in de PSD2 richtlijn/open banking omgeving die geboorte gaf aan veel nieuwe Fintech-bedrijven. Door ontwikkelingsprojecten bij de banken en ook fintechs heeft dit bedrijf een specifieke expertise ontwikkeld in de technische architectuur die nodig is bij het afwerken van ‘hoge aantal  transacties’ waar diverse partijen bij betrokken zijn (bank klant, bank leverancier, PSP – payment service providers, de verkoper, …). Misschien niet helemaal uniek maar wel met een bewezen ervaring waar een klant kan op bouwen. En waar een nood aan is. En waarvoor ze terug gecontacteerd worden. Het echte gevolg is dat ze hun opdrachtgevers rijk maakten. Hun klanten werden immers veel meer waard … enkelen werden al overgenomen. Dus als je dit beseft dan weet je wat je klantwaarde is! Dan weet je hoe je klanten moet contacteren. Deze strategische informatie kwam niet direct naar boven omdat we vastzaten in de problem solving mindset. Solution Selling kan verkopers en marketeers echt blind maken.

 

Wij helpen IT klanten zoals in Fintech groeien door een algemene USP boodschap om te vormen naar strategische informatie die wel resoneert. Doordat wij het klassieke sales- en marketing denken loslaten ontstaan er nieuwe inzichten in de echte klantwaarde. In plaats van een nutteloze website, e-books, en whitepapers kun je prospects nu wel raken met woorden en vragen waar ze van wakker liggen in jouw niche.

Wil je dit implementeren en concreet maken in je salesteam met 0-40 jaar ervaring?vraag gerust uitleg. we denken graag met je mee en zo ontstaat beweging.  Copyright © 2010-2021, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

Referenties van Klanten VIP Coaching – Verkopen voor Experts – Adviseurs en Dienstverleners VIP Coaching – Verkopen in Concurrentiële markten Fieldcoaching  

Copyright © 2011, 2016, 2018, 2020 René Knecht

 

GDPR: onze privacy policy: http://www.differentiationselling.com/gdpr/

Succes in de verkoop, grts, Rene Knecht

Copyright © 2021 René Knecht

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page