top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Social Selling – prospectie: hoe mijn boodschap afstemmen op de klant?


Hoe kun je je differentiëren? alvast niet door met de massa mee te lopen.

Uniqueness (en dat willen de meeste bedrijven): ontstaat juist door tegen de norm in te gaan. Maar wilt je klant dit? Er zijn heel veel klanten die afhaken als je uniek wilt zijn. Ze zoeken niets speciaals, ze zoeken een leverancier.

Leerpunt is steeds: we willen ons differentiëren, verbeteren en toch botsen we op de muur van de status quo, niet alleen bij de klant, ook bij onszelf. We redeneren te veel vanuit onszelf waarom de klant zou willen veranderen. 

In Social Selling is de uitdaging niet alleen de boodschap relevant maken voor de prospect (is dit van toepassing op mij als klant? trekt het mijn aandacht?). We zullen onze boodschap ook moeten afstemmen op de veranderingsbereidheid bij de klant. Dit kun je profilen (inhouse trainingstraject).

Verkopers en marketeers kunnen dan bijvoorbeeld op 2 manieren connectie leggen en dit hangt af van je corporate klant (hoe beslist die?):  1. ofwel is je boodschap ‘hoe gelijkaardig je bent aan hun huidige manier van werken en … waar je beter bent’? 2. ofwel is je boodschap ‘hoe anders je bent en … daarom beter bent?’

Het verschil is: een mail of bericht die beantwoord wordt of een mail die genegeerd wordt, blijft liggen.

Ik heb er zelf ook genoeg tegen gezondigd, dus spreek uit ervaring. Een zinnetje veranderen kan je ‘response rate’  significant verhogen.

Het doel van ‘social selling’ is: connecteren met beslissers op een voor hun relevante en aangepaste manier. Waardoor er interactie ontstaat en waaruit een samenwerking kan onderzocht worden.

Social selling is niet enkel berichtjes posten of berichtjes liken wat onder de noemer van ‘micromarketing’ zou kunnen vallen.

Social selling heeft nog altijd als doel: effectief contact leggen (weliswaar op een zachte en niet pushende manier).

Dat zijn verkoopskills en dit kun je leren. Ze hebben directe impact op je telefonische en face-to-face gesprekken die gemakkelijker zullen verlopen.

Voor de lezers van deze nieuwsbrief organiseer ik een halve dag workshop/training Social Selling op donderdag 14/3 (B) en 21/3 (NL).

Deze laagdrempelige cursus is bestemd voor beginners en is een service naar de lezers van deze nieuwsbrief: je bent misschien vandaag al passief actief op Linkedin en je staat open voor de mogelijkheden die Linkedin biedt. Ik toon je met voorbeelden en op basis van inzichten uit de sales trainingen hoe je koud en warm contacten kunt leggen. We gebruiken een 3 staps-proces: 1. passief, 2. actief en 3. proactief contacten leggen.

Ook interessant voor recruiters om het verschil te maken tussen de 100-en aanbiedingen die kandidaten krijgen.(+30% response rate in onze ervaring)


Ben je vandaag nog weinig bezig met Linkedin en wil je meer weten hoe je Linkedin kunt gebruiken om met klanten en prospecten een interactie te creëren: dan bied ik je deze laagdrempelige basisopleiding aan. 

Plaats: – België: GENT, Huis van de Bouw, (donderdag 14/3: 10h -13h) – Nederland: LEXMOND, onder Utrecht (donderdag 21/3: 10h -13h)

Inschrijven: stuur een mail en dan bezorg ik je de procedure voor in te schrijven of ik volg jouw procedure als je met een PO/bestelprocedure werkt.


Succes in de verkoop! mvg, Rene Knecht

=====================

Meer tips:Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief


Copyright © 2010-2019, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page