top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Solliciteren als Verkoopproces: aanvullingen ebook (versie 5)
 “…Ik heb met je specifieke ebook destijds mijn eigen sollicitaties opmerkelijk succesvol kunnen maken (kon op 3 plaatsen tegelijk starten). Maar heb er recent ook nog eens een paar ex-collega’s mee gecoacht die op zoek waren naar ander werk (en initieel niet aan de interview of vooruitgang kwamen) en de resultaten waren bepaald spectaculair te noemen :)​ …”​ (leidinggevende sales manager) 

In de nieuwste versie (gratis)  zijn er naast aanvullende voorbeelden ook aanvullingen opgenomen inzake Geavanceerde Salarisonderhandelingen en hoe je leverage creëert in een sollicitatiegeprek. Deze skills zijn belangrijk want effectieve verkopers beheersen dit spel beter dan gemiddeld.


Conclusie p. 22-24 (Salarisonderhandeling geavanceerd)

Je kunt dus het best een salarisonderhandeling met een 5-tal vragen voorbereiden inzake false tradeables, niet-geldelijke voordelen en niet-financiële zaken. Bereid ook vragen voor die je leverage geven tijdens het gesprek.  Zo leer je het gesprek leiden i.p.v. ondergaan. Dat is wat effectieve verkopers ook doen.

Effectieve onderhandelaars, verkopers en managers onderhandelen al voor en bij de opening van het  gesprek. Ze geven niet alles eerst weg. Dit inzicht kan je resultaten een boost geven ook op andere domeinen in je leven!

Leverageof hefboom  is een term die wordt gebruikt om aan te geven wie dat het gesprek of de interactie leidt in een onderhandeling of verkoopgesprek.

In verkopen moet er een evenwicht zijn wil de deal optimaal tot stand komen. Aangezien de interviewer of  klant vaak het initiatief nemen tijdens een gesprek – ‘Kunt u mij wat meer vertellen over uw CV/jullie diensten?’ – ontstaat er een onevenwicht en kan de gemeenschappelijke visie niet tot stand komen. Ze hebben de leiding overgenomen. M.a.w. je bent afhankelijk van de interviewer/klant of zijn/haar visie – ook vooroordelen – overeenkomt met jouw verwachtingen. 

Wie neemt de leiding? (leverage)  + Hoe bewaar je het evenwicht zodat een gemeenschappelijke visie – jouw aanwerving of de aankoop van jouw diensten – kan ontstaan? 

Dit inzicht heb ik proberen te verwoorden in dit artikel: Hoe verkoop je een visie (deel 2) mocht je interesse hebben in het mechanisme dat hier achter steekt.

Je kunt het ebook zien als een samenvatting van de vele inzichten van de afgelopen jaren.

Copyright © 2011, 2016, 2018  René Knecht

=====================

Meer tips:Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief


Copyright © 2010-2018, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page