top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverRene Knecht

Verkoop jezelf op Tinder (Valentijn - tip)

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2022

Ben je een mannelijke hetero-vrijgezel en wil je elke week een date scoren op Tinder dan deel ik graag met jou mijn ervaringen. Vandaag en morgen is het de goede moment.


Een groep vrouwen zoekt gewoon onenightstands, vele dames (en ook mannen) op Tinder hebben namelijk een bindingsangst en dat kun je snel detecteren. Er is ook een grote groep die wel op zoek is naar een serieuze relatie met een vrije man. Als je als man ook zo een dame wilt dan moet je je daar op focussen. (targeting, segmentatie)


Het is nuttig om eerst te begrijpen wat aantrekkelijk is en wat niet aantrekkelijk is voor een vrouw. Het gaat hier over biologie, evolutiepsychologie en niet over maatschappelijke normen.

En zoals marketeers weten is biologie, de natuur, sterker dan publieke correctheid. Ook in het #Metoo tijdperk.Jezelf verkopen, personal branding


Wat zijn NOGO's voor serieuze vrouwen? (deze lessen leerde ik door te luisteren naar mijn dates, neem dit serieus wat ze zijn heel reëel)

 • ontbloot bovenlijf

 • zonnebrillen

 • fotos met kinderen op de arm, met huisdier kan dan weer wel.

 • getrouwde mannen

 • Di& ...picks die je verstuurt bij een eerste uitwisseling van berichten: afknapper, vele vrouwen klaagden daarover herinner ik mij. Dus niet doen.


Wat zijn de GO's?

 • je straalt mannelijkheid, lichte dominantie uit. (dit geldt ook voor homo’s) ==> Het is wat het is maar mannen moeten nog altijd het initiatief nemen. Dus je moet het uitstralen. Je kwalificeert de dame en zegt precies wat je zoekt. Jouw date kan dan zelf beslissen of zij in dit profiel (persona) wilt stappen. Dan gaan vrouwen ook het initiatief nemen als ze zich herkennen in jouw tekst. En dan kan het snel gaan. Dan heb je interactie.

 • Doet dit wel met respect en op een heel specifieke manier: ==> Niet: "ik zoek een mannequin" ==> Wel: "vrouw die van mooie schoenen houdt 👠👢👟 " of" Je hebt je haar in een staartje en je staat leuk in een mantelpakje." Gegarandeerd dat ze dit aandoet op de eerste live date.

 • (zoek je een Rock Chic : gebruik een andere taal)

 • Wees ook wat moeilijk/ kritisch: "hou niet van sterke parfums", ...

 • Wees specifiek op een ludieke manier: "Val op elegante meisjes die graag met Lego speelden" (ikzelf ben minder praktisch dus dit was welkom in mijn leven) "Niet te jong, tenzij matuur als persoon" , "Netjes opgevoed", "Tattoos vind ik speciaal maar zou het zelf niet doen." "Met een tache de beauté?"

 • Als mannelijk archetype ben je vrijgevig: je toont dat je kan luisteren en niet gierig bent. Hoe druk je dit uit in een paar woorden? Kom niet over als een aandachtsjunk.

 • Zoek je een sterke of ambitieuze vrouw of een gelijkwaardige relatie?: dan gebruik je woorden als sparring partner, interactie, "niet te meegaand". Dan word je een uitdaging. Anders krijg je Golddiggers in huis.


Tips:

 • Gebruik foto's waar je niet of heel lichtjes lacht. Lachen is een teken van onderwerping en niet mannelijk in deze context (denk aan de introverte stijl van James Bond of kijk eens naar foto’s van voor jou inspirerende leiders)

 • Foto's waar je in actie bent zoals lopen of fietsen zijn aantrekkelijk. Ik date er wel eens een triatlete mee die met niets anders bezig was dan voeding, gewicht en trainen. Dus gezien mijn bourgondische levensstijl was er niet direct een klik. Zie ook verder.

Wat schrijf je in je profiel dat doet scoren?✍️ ✍️


Maak er geen logisch verhaal van, dat werkt niet op het vrouwenbrein: een vrouw wilt zelf de gaatjes opvullen, het mysterie oplossen.

Dit is mogelijks wel de beste verkooptechniek, wat zo overtuig je ook een klant. Ook mannelijke klanten overigens, logica verkoopt niet. Lees al mijn bijdragen over intuïtie voor meer uitleg.

Zorg wel dat wat je vertelt coherent is met je facebookprofiel of andere social media-profielen. Want dat zal ze eerst gaan bekijken. (Dat is in B-to-B verkoop ook zo! een van de eerste actiepunten naar onze klanten van CVNK)


Je drukt emoties uit: van laag- tot hoog-opgeleid zijn vrouwen verbaal vaardiger om emoties onder woorden te brengen.

Emoticons werken en indien goed gebruikt ga ja alleen al daarom positieve swipes krijgen. ☕️🌹📚✍️🌈

Gebruik kleuren en smaaksensaties: gebruik woorden als Chocolade, koffie, Crème Brûlée. Hiermee activeer je de imaginatie-brein (connection hacking).

Jouw date is ook met 10-20 andere mannen aan het chatten en als je niet een week wilt wachten op antwoord zorg je voor directe connectie.


Gebruik tot slot relevante data

 • lichaamslengte: vrouwen willen doorgaans geen man die kleiner is. Dus als je het niet meldt vragen ze het op de man af. Zonder schroom.

 • 'niet-roker' kan je evt melden want dit zijn potentiële afknappers.

 • Schrijf dat je single bent: de trustfactor. Want ze komen wat tegen ... Single, 1,84m, niet-roker.

Tot slot: vrouwen houden van verrassingen: gebruik dus veel ...🎁🎁🎁🎁💝 op jouw manier.


Zie je dat allemaal niet zitten: je kunt ook naar plaatsen gaan waar leuke vrouwen komen (channelmanagement): ga eens naar de Yoga, bibliotheek, sportclub of een workshop waar je gemeenschappelijke interesses kunt delen. Vrijgezellen hebben daar meer tijd voor. Daar ontstaan stabiele relaties.


Vind je deze politiek incorrecte mail interessanter dan saaie user cases van klanten die 300% meer verkochten door toepassing van deze inzichten ?

Laat het me weten.


Bovenstaande inzichten hebben mij geleid naar mijn droomvrouw: met instant connection.

Nu nog de juiste vragen leren stellen. Dat is voor een volgende post.


Happy Valentine! 💝

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page