top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Verkopen voor Nerds

Als je een ondernemer-nerd bent, blijf dan een nerd

Wat heeft het voor zin om jezelf te forceren en zich als sociale verkoper te moeten voordoen?

Veel effectieve verkopers zijn trouwens helemaal niet sociaal of ‘goedgebekt’! Deze illusie wordt in stand gehouden door het stereotypische denken waaraan we als mensen helaas ‘lijden’ (het is dus menselijk) en zorgt voor verkeerde aanwervingsbeslissingen + de verkeerde positionering van het aanbod. Bijv. Als je als organisatie echt wil luisteren naar klanten dan moet dit ook via de verkoper zo overkomen op de klant. Het commercieel proces is niet gescheiden van de andere bedrijfsprocessen of de missie, visie of strategie. Gaat dit ook zo gebeuren als je weet dat merendeel van de verkopers niet luistert tijdens verkoopsgesprekken? (dit is een objectief feit) 

Wat betekent dit als je jouw dienst/uitvinding/start-up wilt verkopen?

  1. Als je als nerd een product of dienst hebt ontwikkeld dat de mensheid kan helpen: dan heb je dit gedaan omdat je dit zelf wilde en omdat jij als persoon daar toe in staat was/bent.

  2. Dit betekent dat jij ook de aangewezen persoon bent om dit te verkopen want jij bent dat product/oplossing/idee. Om jouw markt open te breken zul je ook zelf met klanten in contact komen.

  3. Nerds hebben iets aantrekkelijks , soms creatief onweerstaanbaar!, voor zoverre ze zichzelf blijven, gebruik deze expert power.

  1. Zet deze expert power om in process power: je hebt dan niet alleen gelijk, dan krijg je ook gelijk.

Als je jouw start-up, innovatie of dienstverlening wilt verkopen op een natuurlijke manier dan kan je de Differentiation Selling® salesinzichten eens bestuderen. Ook als je toch van plan bent verkopers aan te werven: dan weet je dankzij deze inzichten waar je op moet letten en weet je in ieder geval waar je verkopers mee bezig zijn. Je kunt dan objectief je verkoopprocessen opvolgen.

Magische zaken die je kunt leren

  1. Met 90% zekerheid weten of een deal een goede kans tot slagen heeft. Zo moet je niet meer op hoop leven. Je stelt de juiste vragen aan zowel klanten als aan je verkopers die voor jou verkopen. Je hoeft hier geen helderziende voor te zijn: je kunt deze salesgrammatica leren op basis van objectieve waarneming, oorzaak-gevolg.  

  2. Weten hoe je de klant kunt open krijgen voor jouw oplossing, ook als deze nieuw is.

  3. De juiste timing om jouw oplossing voor te stellen en waarbij je zeker zult weten dat je geen gezichtsverlies zult lijden. De klant is op dat moment ontvankelijk voor jouw dienstverlening.

Dit zullen de thema’s worden van de komende groepsprogramma’s. Meer info via deze link


Copyright © 2010-2014, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

2 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page