top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Verkopen Voor Nerds – Wat Is Jouw Bron Van Invloed?Als je een ondernemer – nerd bent, blijf dan een nerd  

Wat heeft het voor zin om jezelf te forceren en zich als sociale verkoper te moeten voordoen? 

Veel effectieve verkopers zijn trouwens helemaal niet sociaal of ‘goedgebekt’! Deze illusie wordt in stand gehouden door het stereotypische denken waaraan we als mensen helaas ‘lijden’ (het is dus menselijk) en zorgt voor verkeerde aanwervingsbeslissingen + de verkeerde positionering van het aanbod.

Bijv. als je als organisatie echt wil luisteren naar klanten dan moet dit ook via de verkoper zo overkomen naar de klant. Het commercieel proces is niet gescheiden van de andere bedrijfsprocessen of de missie, visie of strategie.

Gaat dit ook zo gebeuren als je weet dat merendeel van de verkopers niet luistert tijdens verkoopsgesprekken? (dit is een objectief feit) 


Wat betekent dit als je jouw dienst/uitvinding/start-up wilt verkopen?

  1. Als je als nerd een product of dienst hebt ontwikkeld dat de mensheid kan helpen: dan heb je dit gedaan omdat je dit zelf wilde en omdat jij als persoon daar toe in staat was/bent.

  2. Dit betekent dat jij ook de aangewezen persoon bent om dit te verkopen want jij bent dat product/oplossing/idee. Om jouw markt open te breken zul je ook zelf met klanten in contact moeten komen.

  3. Nerds hebben iets aantrekkelijks , soms creatief onweerstaanbaar!, voor zoverre ze zichzelf blijven, gebruik deze expert power en bron van invloed.

  4. Zet deze expert power om in process power: je hebt dan niet alleen gelijk, dan krijg je ook gelijk.

Daarover gaat het ebook Verkopen van Innovaties .

Ondertussen is er ook een Engelstalige versie , iets uitgebreider (o.a. het hoofdstuk over transformaties waar je je product/oplossing aan kunt linken ==> “Is your customer in transformation?”, p 15, section 2). FREE DOWNLOAD: klik op afbeelding

De Nederlandstalige versie kun je nog steeds downloaden via deze link.

Succes, grts, ReneCopyright © 2010-2016, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page