top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Waarom verdien jij nog geen 100.000€? (deel 1)

Dit is geen ‘new age’- of positief denken – mail

De vraag stel ik vanuit de waarneming dat op bovenstaande jobs voor account managers met jaarsalarissen van meer dan 100.000 – 150.000 € enkel kandidaten reageren die al zoveel verdienen? (en vaak meer!)

Zijn er dan geen account managers die een ‘sprong’ willen maken? Zijn goede verkopers dan niet ambitieuzer dan gemiddeld? Het leven draait natuurlijk niet alleen om geld. Maar stel dat het wel belangrijk voor jou is lees dan het volgende.

Wat is jouw zelfbeeld? Heb je jezelf toegelaten om meer te verdienen? Misschien acht je jezelf zoveel niet waard? Dan zal iemand anders jou ook niet zoveel betalen. Jouw zelfbeeld/zelfconcept laat dan niet toe dat je zoveel verdient.

Ik kan je verzekeren dat er meer junior-verkopers zijn die wel dit niveau kunnen halen. Omdat verkopen in zekere zin democratisch is naar skills. Als jij kunt aantonen dat jij klanten kunt bewerken en binnenhalen dan gaan deuren open, dat kan niet anders. En er zijn verkopers met veel ervaring die hier natuurlijk een voorsprong hebben maar ervaring alleen is niet voldoende! Er zijn ook jonge dertigers die aan dit salarisniveau zitten.

Wat zeggen de goeroe’s? Een personal development goeroe zal zeggen: je verdient nog niet zoveel omdat je nog niet de beslissing hebt genomen om zoveel te verdienen. Dan krijg je allemaal dure trajecten voorgeschoteld (een ‘blueprint’ of formule voor succes)  die zij samen met jou gaan doen om je de hemel in te coachen. Deze coaches verdienen meer dan 100.000 euro overigens en moeten ook nog eens zoveel aan facebook advertenties spenderen om X klanten te converteren: over dat businessmodel kunnen we ook eens een artikel schrijven want je kunt er maar van leren. Lees alvast eens dit artikel over goeroe-marketing als je gelooft in sprookjes.

Zo binnen zo buiten Hoe zou je dit praktisch kunnen verwezenlijken? Hoe kan je je zelfconcept op een niveau brengen dat je 100.000 € of meer verdient? – Begin het met jezelf voor te stellen: speel met de gedachte.  Je hoeft daarvoor geen posters van Richard Branson edm in je bureau op te hangen. Begin eenvoudig met je voor te stellen dat dit mogelijk is.  Als je het niet kunt geloven dat is het ook niet mogelijk.  Veel veranderingstrajecten mislukken of komen niet van de grond omdat men zich geen betere toekomst kan voorstellen. Misschien wil je wel niet 3X of 10X meer verkopen of meer verdienen: je kan het je niet voorstellen?

– Kom in contact met verkopers die al zoveel verdienen. Je komt er dan achter dat ze niet zo anders zijn als jij! Je verhoogt je comfortzone.  Deelnemen aan de opleidingen zijn een goede manier hiervoor: op deze open trainingen komen doorgaans al succesvolle verkopers. Zij vragen een budget of betalen uit eigen zak deze opleidingen omdat zij de noodzaak voelen zich te ontwikkelen. Dat is normaal en dit zie je in alle disciplines: zie volgende.

– Ontwikkel je verkoopskills. Recent hoorde ik van een Sales Director: ik lees elke dag iets over mijn vakgebied …

Dit is echt een kenmerk van succesvolle verkopers: zij werken aan zichzelf, ze lezen deze nieuwsbrief, boeken en volgen opleidingen. Elke specialist doet dat: chirurgen, boekhouders, leraren, … zij zijn  altijd bezig met ‘continuous improvement’. Niet alleen om beter te worden: ook omdat je zo succesvol gedrag gaat leren herkennen.

Voorbeelden: – Als je een cursus timemanagement volgt ga je beter inzien hoe dat leiders van organisaties met hun agenda omgaan, dat zij andere gedragingen tonen en dat er een relatie is tussen succes en ‘hoe omgaan met tijd’.

– Als je een cursus verkopen volgt ga je beter luisteren. Dat heeft direct effect naar al je relaties. Of je gaat klantenproblematieken beter begrijpen. Daardoor heb je al een voorsprong bij je volgende klantenbezoek, je bent beter gewapend.  In zekere zin heb je een samengesteld interest effect: kleine oorzaken, kleine verbeteringen hebben grote gevolgen.

Vraag uitleg: mensen met ervaring zijn niet bang om hun kennis en inzichten te delen. Dat is ook een kenmerk van succes. Hoe meer inzichten je weggeeft hoe meer je in de plaats krijgt. Mensen met echt inzicht (en geen geleende kennis) delen dit met plezier (vreugde).


Succes in de verkoop,  Rene

Copyright © 2010-2019, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page