top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Wat Is Het Beste Antwoord Op: “Waarom Zouden We Jou Inhuren?”, In Een Sollicitatiegespre


Dit soort sollicitatievragen lokken “sollicitatiegedrag” uit en ik zou als rekruteerder of hiring manager deze vraag nooit stellen. Ze leiden tot ‘fantasie-antwoorden’ en verkeerde conclusies.

Als je voor een verkoopfunctie of een leidinggevende job solliciteert zou ik daar zelfs niet op antwoorden. Je geeft de controle weg. Dat is niet wat men van een verkoper of manager verwacht.

Beter is het antwoord uitstellen of de rollen omdraaien, bijvoorbeeld:

  1. “Ik kan daar nog niet op antwoorden …. ik zou eerst beter willen begrijpen hoe deze functie ontstaan is …”

  2. En als je toch je sterke punten meteen in de verf wilt zetten of je wilt je differentiëren: ‘ik heb veel ervaring met het verkopen aan CXO level …. ik weet niet of dit echt belangrijk voor jullie is….” of ” … ik weet niet of deze competentie vandaag sterk aanwezig is in jullie team …”

Je geeft aan dat je niet gaat smeken voor de job + je laat zien dat je het ‘spel’ kent en dat je het niet meespeelt. Daar gaat invloed van uit.

De antwoorden zullen jouw veel sterker uit de verf doen komen. Dit is echte differentiatie, niet zomaar een USP waarmee je jezelf in de markt zet. Dit is het geheim van adviseurs en oplossingenverkopers: je laat de ander beslissen wat die nodig heeft. Anders heb je geen commitment.

En je creëert een dialoog wat nog altijd de basisvoorwaarde is om de besluitvormingscriteria (aanwervingscriteria) in jouw voordeel te beïnvloeden.

Succes in de verkoop, grts,Rene


Copyright © 2010-2019, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

0 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page