top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Waterlogica in verkoop

Tip: Leer als verkoper meekijken door de bril van de klant: u kunt de klant maar beïnvloeden als u ‘mee’kijkt door dezelfde bril. De verkoper exploreert.

Vraag dus niet: “Naar wat zijn jullie precies op zoek?“ ===> Het antwoord bestaat uit feiten, een beslissing die is genomen.

Beter is: “Hoe is het gekomen dat jullie deze service overwegen?”  ===> U krijgt dan als antwoord een “proces”.

Mogelijks verliest u even de controle… U krijgt dan wel een relatie (= proces) in de plaats van”afwijzing”. U kunt hierop dan verder bouwen.

Waterlogica is veel effectiever dan Harde logica Waterlogica (naar het werk van Creativiteitsgoeroe de Bono) gaat uit van: Waar leidt het naartoe?

Dit is veel effectiever dan Harde Steenlogica: Wat is het? Kijken naar de geschiedenis betekent het proces/de handeling onderzoeken om erachter te komen hoe het heden tot stand kwam. Voorbeelden: – Als je een huis koopt: dan moet je eerst beslissen om te verhuizen. Dan pas kun je gaan beslissen in welke buurt je wilt gaan wonen, of je dicht bij scholen wilt zitten, enz… – Als je een salestraining koopt moet je eerst beslissen dat je huidige manier van verkopen niet volstaat. Hoe ben je ertoe gekomen om op deze manier te verkopen? Wat doet klanten kiezen voor jullie als leverancier?

Copyright © 2012, René Knecht


1 weergave0 opmerkingen

Commenti


bottom of page