top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Wil je je bedrijf verkopen? Word een Girl Next Door

Investeerders die een bedrijf willen overnemen zijn niet in de eerste plaats op zoek naar technologie of veel expertise. Ze zoeken vooral naar continuïteit in de verkopen en marges. Verkopers en het verkooppotentieel van de target-organisatie worden daarom bij overnames gescreend. Ben je een “Girl Next Door” of een “Sniper”? Als iemand een bedrijf koopt koopt hij toekomstige resultaten. Geen topperformers vandaag. Liefst Recurring Revenues. (Recurring Revenues = regelmatig terugkerende opbrengsten zoals abonnementen, onderhoudscontracten, bijbestellingen, …) Daarom is een consultancy bedrijf met enkele topconsultants moeilijk te verkopen. De inkomsten zijn te afhankelijk van deze consultants. Dit geeft onzekerheid. Dat klinkt raar (?) want natuurlijk worden bedrijven ook gekocht omdat er een bepaalde kennis aanwezig is of om toegang te krijgen tot een klantenkring of omdat er goede mensen zitten. Alleen is die interesse er pas als het bedrijf op een of andere manier kan aantonen dat het consistente resultaten zal realiseren. Dan kan de investering terugbetaald worden. Een investeerder wilt niet gokken, alhoewel men nooit alles in de hand heeft. Men gokt liever op de “Girl Next Door”. Gevolg: je hebt een salesteam nodig dan kan scoren + regelmatig scoort. Hoe pakt men zoiets aan? Lees meer over de “waardestrategie” met een praktijkvoorbeeld. https://www.differentiationselling.com/content/wil-je-je-bedrijf-verkopen-zorg-eerst-voor-een-salesteam-dat-werkt/ Wil je je bedrijf verkopen en zoek je naar potentiële overnemers op KT of MLT? contacteer me persoonlijk via mail.

In verkoop is een neuslengte verschil voldoende om te verkopen: enkel de winnaar gaat met prijzenpot lopen. De rest heeft niets. Daarom heb je een waardestrategie nodig.

Zoek je ook antwoorden? Je kunt altijd de korte test eens afleggen op Durvendenken.be met 10 vragen over je salesstrategie en salesteam.(Dit duurt 1 minuut en zo heb je al een eerste voorlopige indicatie) Wil je daarover in gesprek: stuur een berichtje. Copyright © 2010-2021, René Knecht Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)Referenties van Klanten VIP Coaching – Verkopen voor Experts – Adviseurs en Dienstverleners VIP Coaching – Verkopen in Concurrentiële markten Fieldcoaching

Copyright © 2011, 2016, 2018, 2021 René Knecht

Afgelopen maanden verscheen de reeks ‘Imaginatie en Creativiteit zijn de topskills voor de 21e eeuw

Over: Vera de Rave en René Knecht.

ConceptLeads en Differentiation Selling bundelen de krachten. Vera de Rave van ConceptLeads is al 25 jaar gespecialiseerd in leadgeneratie-strategieën voor IT-bedrijven en René Knecht van Differentiation Selling is al jaren een sales mentor met een eigen kijk op sales. Wij zijn beiden van mening dat om in gesprek te komen met leads en het proces om van leads klanten te maken een integrale aanpak nodig is tussen marketing en sales. De samenwerking tussen Vera en René is daarom een logisch gevolg. Veel succes, grts, Vera en Rene Copyright © 2010-2020, René Knecht

Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page