top of page
Zoeken
Foto van schrijverRene Knecht

Gedraagt jouw klant zich als Generatie Z?

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2022


Mijn puberzoon moest naar een feestje, niet iets om over ongerust te maken en toch ... plots zag ik in de late namiddag een missed call van mijn zoon op 15 seconden na gemist.


Dus heel lichtjes ongerust, je weet nooit, bel ik direct terug: ... voicemail ...


Omdat ik weet dat berichtjes op Voicemail niet beluisterd worden stuur ik nog een opvolg - appje : "net gemist, bel gerust terug ..."


==> helaas geen antwoord terug.


's avonds, 5 uur later om 22h kreeg ik alsnog een bericht terug "het is al opgelost" .... gevolgd door ... de leegte ... geen uitleg.


Generatie Z (geboren na 2000) neemt nauwelijks de telefoon op en heeft ook een andere tijdsbeleving inzake wanneer een bericht zal beantwoord worden. Steeds ASAP - AS SHORT AS POSSIBLE. De oudere generatie X onder ons belt sneller terug, beantwoordt mails relatief snel. Wel eens met lange epistels of uitleg. Op school schreven we dan ook nog uitgebreide opstellen.


Ikzelf generatie X (geboren tussen 1961-1980 ) leefde in een tijdperk waar de vaste telefoon werd opgenomen behalve als je niet thuis was. Wat je nog ervaart bij de oudere generatie, onze ouders, die nu 60+ 70+ 80+ zijn.


Wat als jouw klant niet meer reageert terwijl je toch wel goed contact hebt gehad of de relatie normaal is? Ga je harder roepen? Harder mailen? Een extra appje zenden of een 3e-4e-5e inmail sturen via Linkedin?


Net zoals Generatie Z raakt jouw klant heel snel afgeleid. Gemiddeld skipt de gemiddelde Z’er 3 seconden sneller een advertentie dan iemand uit de vorige generaties.




Vergeet pushmarketing volledig, focus enkel op Relevantie.


De tactieken van generatie X werken al lang niet meer bij Y en Z. We zijn 30 jaar verder.


Als ik aan mijn zoon had gevraagd: "Moet ik je komen halen?" ( = iets wegnemen) , dan had ik wel direct reactie gekregen. Ik zou zijn tijd met vrienden hebben afgenomen.

Dus het is wel mogelijk


De oplossing is niet kwantiteit maar relevantie. Relevant is hier iets dat hij kan verliezen of dat de status quo bedreigt.


Dus wat kan jij van je klant potentieel afnemen zodat hij of zij wel moet reageren? En vertaald naar het bedrijfsleven: wat maakt dat die manager naar jou zal luisteren, gewoon omdat dit zijn job is: risico's inschatten, het schip op koers houden. Zoals de aandeelhouders van hem/haar vragen. Aan wie legt hij verantwoording af, direct of indirect?


Als ik aan mijn zoon vraag: "hoe is het geweest met je examen wiskunde?", krijg ik doorgaans wel direct antwoord. Dat is wat de familie (de hier spreekwoordelijke aandeelhouder) vraagt. Dat het goed gaat op school en dat we ons geen zorgen moeten maken. Dus deze vraag is relevant voor de familierust. In ons geval dan.


Deze marketingtactiek: het creëren van: een risico en onrechtstreeks verantwoording afleggen is waarover we informatie gaan uitwisselen in de volgendeGoogle Meet op vrijdag 11/2 om 10h(duur 60 min maximum)


(Google Meet logt het gemakkelijkst in voor de meerderheid van de generaties zodat we geen onderbrekingen hebben met aanpassen geluid, video aanschakelen edm).


interesse om gratis deel te nemen en jouw cases of vragen te delen? stuur blanco reply- mail naar rene.knecht@ict-connecting.com en dan stuur ik je een uitnodiging.


Succes in de verkoop !

17 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page