top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Aldi-Marketing (prikkelen van het veranderbrein)

Bijgewerkt op: 22 apr. 2022

Ik smijt alle folders van de grote warenhuisketens direct bij het papier. Ik kan er mijn gedachten niet opzetten en heb er ook geen zin in tussen de dagelijkse informatie-overload ... behalve ééntje: de wekelijkse folder van de Aldi! Joepie, die leggen we even opzij voor bij de koffie.


de wekelijkse folder van de Aldi! Joepie, die leggen we even opzij voor bij de koffie.

In tegendeel tot wat je van een discounter zou verwachten is shoppen bij Aldi best aangenaam. Tegenwoordig zijn de winkels vernieuwd, snelle kassabediening en je kunt voor de deur parkeren.


Maar het hoogtepunt zijn de folderaanbiedingen, elke week anders: dus geen promoties 1+1 gratis of promotie van de merkproducten … wel een echt nieuw tijdelijk assortiment. Enkel deze week.


Zelfs al koop je niks van de promoties, het is altijd leuk eens te snuisteren in de rekken op de middengang. Af en toe neem je iets mee zoals vogelzaad, tuingerief of speelgoed of een pan … in je kar die ondertussen vol zit met noodzakelijke levensmiddelen.

Snuisteren bij de Aldi - de wekelijkse promoties liggen op de middengang


Snuisteren bij de Aldi - de wekelijkse promoties liggen op de middengang - bron: foto's in dit artikel, met toestemming: QuerySprout.com


Dankzij de folder blijven we snuisteren, zoeken naar de verrassing zoals kinderen naar paaseitjes zoeken.

De buyers journey zoals het moet zijn. Je gaat bij Aldi niet voor de vriendelijkheid of het uitgebreide assortiment. Je gaat ontdekken (exploring): dit is de doelstelling van elke effectieve contentmarketing.


Prospecten willen niet lezen wat ze al weten of wat ze ook op de website van je concurrent lezen. Ze willen verrast worden. Geen promotie van hesp of het nieuwe broodassortiment (saai).


Aldi slaagt daar wekelijks in. Elke week komt ze bij mij op de radar.

Dit is geen promotie voor de Aldi: ik ga ook naar de locale Delhaize, met unieke lekkertjes die ik nergens anders kan krijgen, of de Carrefour met een breed assortiment. Dankzij Okay leerde ik de Colruyt weer kennen waar de buyers journey helemaal onsexy is met lange wachtrijen en moeilijk parkeren. Wat je bij Okay dan niet meer hebt. Maar ook hun folders lees ik niet wegens saai, ingewikkelde puntensystemen … ik moet te veel moeite doen.


Bij Aldi is dat allemaal niet meer belangrijk. We zijn nieuwsgierig gemaakt: dankzij de folder ben ik in veranderbrein – modus zoals beschreven in de eerste nieuwsbrief en volgenden in deze reeks.


Mijn brein staat elke week op “ontdekken” – stand. Daardoor is Aldi onweerstaanbaar om zelfs als niet vaste klant er toch regelmatig binnen te springen. De betaalbare Sushi kan ik overigens zeker aanraden en is een extra beloninkje.


Waar laat jij de customer journey beginnen in het hoofd van jouw klant? Hoe maak jij de klant nieuwsgierig ? Kun jij zoals Aldi en de grote verleiders/loverboys onvoorspelbaarheid creëren in de relatie met je klant. De hormonen gaan dan spelen: dopamine dat het pleziercentrum in onze hersenen regelt. Zoals bij jongeren die blijven naar TikTok-filmpjes kijken.


Als je nieuwsgierig bent zit je op de frequentie van het veranderbrein, je brein staat op 'ontvankelijkheid', "je mag mij kussen", "je bent spannend".


Goed gezien van den Aldi 👏👏


PS: Wil jij jouw contentmarketing laten testen op de werking van het veranderbrein?

==> Doe gratis de marketingscan van je website en evt. social media profielen via deze link https://www.centrumvoornieuweklanten.com/contentmarketinginb2b


Enkele actiepunten kunnen al een groot verschil betekenen.


Succes alvast!, mvg, Rene

21 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page