top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Hoe Blijf Je Uit De Friendzone? Kijken Maar Niet Aankomen.

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2022

Ik had eens een mooie verblindende date. (via Tinder)

We hadden berichtjes uitgewisseld. Volgens de regels van het spel. Ze viel op mijn woorden en emoticons.🔥💃🏽🕺🏿

Ze was concertpianiste en werd omringd door mannen die haar pleaseden en haar makkelijk naar de mond praatten. Ze had behoefte aan een 'echte man'. Een sparring partner.


Helaas trapte ik in de val: ik vond haar te aantrekkelijk en ging me beter voordoen dan ik was.

Ik ging net iets te veel mee in haar verhaal. Ik was te empatisch.


Ze had nog nooit iemand tegengekomen die haar zo goed begreep, een echte vriend.

Maar na deze date wilde ze liever vrienden blijven en af en toe eens gaan eten ... ze vroeg of ik dat goed vond?


Ik zat dus in de Friendzone ... de term die gebruikt wordt voor vriendjes die geen minaar mogen worden. Kijken mag, aankomen niet.


Leerpunt: in de liefde van man tot vrouw en van vrouw tot man dient het spel gespeeld worden. Biologie is sterker dan maatschappelijke normen en Ratio.


Dat geldt ook in marketing: om aantrekking te creëren wordt er een spel gespeeld. Anders blijft het bij : 'Ok', 'interessant' , 'moeten we eens bekijken', 'interessant om na de zomer eens een meeting over te plannen' = babbelen zonder actie.


Zit je in de Friendzone? Houdt je klant (on)bewust afstand?

Zit je in de Friendzone? Houdt ze bewust afstand?


Je wilt de trouwring geven maar je bent nog niet verloofd

Als je een oplossing verkoopt kom je snel in de friendzone ... je bent te snel gegaan. Je vond de prospect te aantrekkelijk. Klanten gaan met jou op stap, je wordt uitgenodigd voor de lunch maar er komt geen deal uit. Je kunt net niet diep genoeg oogcontact maken. Ze laten geen intimiteit toe. Ze vinden je oprecht leuk maar niet boeiend genoeg. Dit is overigens geen bewust proces.


Of erger: ze gaan als dan nog naar een andere leverancier met snel rijk slogans/gemakkelijkheidsoplossingen, de inhoudsloze macho. De cowboys die je in elke sector vindt en waarvan wij weten dat ze onzin verkopen en dat de samenwerking of een huwelijk een mislukking zal worden.


Toch komen ze er mee weg: ze kennen het spel van aantrekken en afstoten. Dat kun jij als expert, ook doen. Zonder jezelf geweld aan te doen.

Je mag een Nerd blijven, een expert, een wetenschapper die twijfelt en kritisch nadenkt of een Enterprise architect met hoog conceptueel denkvermogen die niet altijd begrepen wordt.

Voor jou gelden andere regels. En regels waarmee jij scoort op jouw manier.


Als je expert, visionair, wetenschapper, high level consultant bent ga je je niet empathisch opstellen. Dat is onaantrekkelijk, niet sexy 🔥. Dat doe je pas als de prospect je beter wilt leren kennen. Dan toon je je zachte kant. Dat creëert die intieme spanning.


Voor het zover komt bepaal jij de agenda: je contacteert prospects met een business case: snel en concreet. Geen geslijm. En ook geen cliché - oplossingentaal waarmee je jezelf commoditiseert #metoo.


Je maakt je prospect wakker en werkt op het veranderingsbrein. Dat is 'efficace'.


Je zult scoren en jouw droomprospect zal niet meer vallen voor die macho-minnaar zonder hersenen. Je maakte je concurrentie immers irrelevant. (*)


(*) Het verhaal van de Nerd die het hart wint van een leuk meisje is een typisch hollywood- transformatie - thema.


Succes met de verkoop!


Kreeg je deze mail via iemand anders en wil je deze politiek incorrecte content ook ontvangen: schrijf je in viahttps://www.centrumvoornieuweklanten.com/inzichten.Wil je zo een traject eens testen tijdens een sales meeting of een management meeting?

Ontdek de kracht van verbeelding of het veranderingsbrein. Stuur ons een berichtje. (reply mail)


Succes in de verkoop !

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page