top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Marketing naar jonge en oude volwassenen

Lees je nog de krant?

Als ik afgelopen WE aan mijn fanatiek wielrennende zoon vroeg: "Wil je de krant hebben om te lezen over Parijs-Roubaix?" Dan kreeg ik als antwoord: "Nee, ik kijk wel op Youtube!". De krant werd achteloos teruggegeven.


Als generatie die de opkomst heeft meegemaakt van Linkedin, Facebook en Twitter ben je tegenwoordig een oude zak ...


Content moet entertainend zijn.


Zo is het aantal gebruikers op TikTok verdubbeld op één jaar: in NL zijn er ondertussen 3MM gebruikers, in België 1,8MM.TikTok is niet alleen voor Pubers

TikTok is ook niet alleen meer voor pubers: de grote groep zijn 20-39 jarigen die dagelijks 5-6 online werkplekken gebruiken: 138 min per dag (bron KIQIT, Webinar 17/3/22)


In NL is de verdeling als volgt: 20-24 jaar (695.000 gebruikers), 25-29 jaar (465.000 gebruikers) , 30-34 jaar (310.000 gebruikers), 35-39 jaar (230.000 gebruikers). Voor België heb ik de gegevens niet. Als iemand ze heeft laat gerust weten in de commentaarvelden onderaan.


TikTok is bijvoorbeeld een goede bron voor het starten van de candidate journey (touch-fase) als je hierbij stilstaat. Je gaat dan wel geen vacature verkopen maar eerst de werkgever als Brand. Eerst het hart raken, dan pas het jobaanbod. Niet omgekeerd!


Wil je deze doelgroep van jongvolwassenen bereiken die content letterlijk consumeert?

Dan is het nu tijd.


Geen whitepapers meer en ingewikkelde user cases op je website. Dat werkt niet meer, ook niet naar 50 - jarigen overigens die ondertussen meegezogen zijn in de facebookcultuur van likes en over het mobiele scherm scrollende content van familie en vrienden-kiekjes.

Het blijft niet plakken.


Ken jij nog de wiskundige stellingen die je moest bewijzen of weet jij na 20-30 jaar nog hoe je een integraal moet oplossen? Ik kon het als de beste maar ben alles vergeten. Druppelsgewijs komt het terug als ik de voorgedrukte studieboeken van mijn zoon inkijk.

Ik besef daardoor dat de inhoud van het logisch brein zo vergankelijk is. Het blijft niet plakken tenzij je er mee bezig blijft zoals een onderzoeker of iemand die het dagelijks nodig heeft. Je moet moeite doen om het te onthouden.


Dat is ook zo bij veel websites waar de klant het denkwerk moet doen wat de oplossing voor hem of haar kan betekenen.


Keek je naar Panorama in de jaren '90: wat weet je daar nog van?

Keek je ook naar Jambers? Wat weet je daar nog van?Aflevering Jambers over "Gabbers"


Ik kan mij van elke aflevering van Jambers nog wel iets herinneren.

Het was de opkomst van Human Interest: de emoties werden geraakt. De volgende dag sprak iedereen op werk over de laatst geziene afleveringen. Ze zitten in het collectief geheugen van de generatie X.


Vermogensbankiers zijn op zoek naar nieuwe strategieën om de nieuwe generatie van jonge entrepreneurs nu al te benaderen als toekomstige klanten: hoe kunnen ze anders groeien?

Ga dit nog lukken met het grijs imago en kantoren in statige herenhuizen of een financiële nieuwsbrief?


We vergeten dat mensen pas in beweging komen als ze een goed gevoel hebben gekregen na interactie met jouw content. Dit geldt voor alle generaties overigens. De jonge generatie helpt ons dit her-inneren.


Wat is het resultaat van marketing dat naast informeert ook emotioneert?

Symptomen van informatiemarketing:

  • Is jouw mailinglijst halfdood?

  • Je marketing ontbreekt drama? Je bent te bescheiden?

  • Je marketing kan makkelijk gecopieerd worden daar ze niet persoonlijk is, te objectief.

  • Je bent hebberig en focust op de transactie ipv te focussen op de relatie? Je wilt met de klant snel in bed duiken na het communiceren van je fantastische usp's. Je vergat haar eerst te 'raken'.

Als je morgen overschakelt op emotie-marketing kun je je openrate verhogen met 75% en je klikrate verdubbelen, verdrievoudigen (x3), direct overigens. Je content wordt dan wel geconsumeerd en blijft hangen. Je hebt instant resultaat, zo snel gaat het. Geen weken lang palaveren over implementatie edm.


Je krijgt volgers in plaats van lezers.


Meisjes en klanten die je niet zagen staan komen weer eens op je profiel kijken of sturen een bescheiden berichtje: "hoi, hoe gaat ie ...", " Hey ... zin om nog eens af te spreken ?"

Jouw klanten geven jou weer 'aandacht'.


Succes alvast.


PS: Wil jij jouw contentmarketing laten testen op de werking van het emotionele veranderbrein?

==> Doe gratis de marketingscan van je website en evt. social media profielen via deze link https://www.centrumvoornieuweklanten.com/contentmarketinginb2b.

Enkele actiepunten kunnen al een groot verschil betekenen.

mvg, Rene

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page