top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Marketing van Dromen - Dream BIG

Veranderen door een transformatie

Mensen die zware persoonlijke problemen hebben overwonnen kunnen soms een transformatie ervaren in hun leven, mogelijks gebruiken ze hier andere woorden voor.


Meestal door een 'punt' achter iets te zetten en iets los te laten. Sommige kregen daardoor een religieus gevoel, een hogere bewustzijn, een contact met hun hoger zelf. Dat hun verbeelding te boven gaat. Daarom zijn ze wat 'warrig' in hun taalgebruik.


De resultaten van de transformatie spreken voor zich. Ze gingen naar de NEXT-LEVEL (warrig en toch reëel).


Dream Big Dream Big doet beroep op het voorstellingsvermogen. Vaak gebruikt door Motivational speakers


De grote sprong en neuromarketing

Als je met ons samenwerkt werk je naar een resultaat van +200% tot 300% verhoging in: omzet, klanten, closing rate, respons, ... Het kan ook + 10.000%.


Volgens de neuromarketing zou ik hier moeten zetten +23% of +21,7%.

Omdat klanten anders de verbetering niet kunnen vatten. De sprong is te groot.


Alleen kan ik moeilijk liegen om klanten te lokken? Dus de waarheid is: + 300% en het is haalbaar. Of onrealistisch?


Als je groot denkt zal je daar geen problemen mee hebben, zoals bijv.:

Je wilt ambitieuze groei?

Je wilt verandering?

Je wilt marktaandeel veroveren?

Je wilt een verschil maken?


Amerikaanse motivational speakers zullen continu verkondigen: Dream BIG, Dream BIG.

Maar dat werkt doorgaans niet omdat veel luisteraars (meerderheid van de bevolking) in hun status quo-brein zitten. En ze geraken daar niet zomaar uit.


Mensen die willen groeien of die iets willen realiseren zitten in hun imaginatief brein (de verbeelding). Daar zijn andere wetmatigheden.


E-motion = Energie in beweging

Einstein deed een geniale uitspraak (en ontdekking):

Alles is energie: E = MC²

De oplossing bevindt zich op een ander niveau dan het probleem. Of 'het probleem kan niet opgelost worden op het zelfde niveau dat het is ontstaan'.

M.a.w. : een probleem wordt niet opgelost door een oplossing, maar door een transformatie. (Cf. de piramide van verandering in onze trajecten)Piramide van verandering toegepast op de woonmarkt

Piramide van verandering toegepast


De echte reden dat je een hypotheek nodig hebt of verhuist of een huis koopt heeft met transformaties te maken op niveau van gezin, inkomen, de buurt waar je woont, veranderen van werk , ... Pas dan loop je naar de bank. Dan kom je in beweging (E-Motion). Als we deze buyers journey begrijpen kunnen we onze communicatie en marketing daarop afstemmen.


Als je kandidaten benadert voor een nieuwe job dan zal dat niet lukken met gewoon een verbetering (tenzij de kandidaat al beslist heeft om te veranderen). Je zult een transformatie moeten aanbieden - een career change. Wat dit ook betekent voor die kandidaat? Hoe creëer je die gemeenschappelijke visie met de kandidaat: waar staan we nu en waar willen we naar toe? Wij samen.


Back to reality - voetjes op de grond?

Hoe zorgen we voor een Flow (energie) die het status quo - brein uitschakelt? De hele marketing- en salesmethode van Differentiation Selling is daarop gebaseerd geweest. Destijds gebruikte ik niet die woorden: ik gebruikte woorden als Decision Mode, Linker/Rechterbrein, ... om te beschrijven wat er gebeurt.

Door het bewust toe te passen ontdekte ik de sterkte van de verbeeldingsfactor: zonder dat kun je zelfs niet verkopen. Dit is de blinde vlek in de tegenwoordig rationele, data driven marketing.


Het vraagstuk is steeds: hoe breng je je klant naar een Next - Level

De verandering (verandering van leverancier, werkgever of visie) kan anders niet plaatsvinden. Hoe dat die klant "Next -Level" interpreteert is volledig subjectief. De ene klant is tevreden met 'huisje -boompje - beestje'. Een andere klant wilt de Mount Everest beklimmen.


Weerstand tegen verandering

Als je niet de baas bent in je bedrijf krijg je veel weerstand bij een geprojecteerde groei van 200%.

Dan gaan er zich allemaal krachten verzamelen die argumenteren waarom de organisatie er nog niet klaar voor is. Ze hebben gelijk want hun status quo-brein is aan het werk.


Dit gebeurt niet bewust maar de verandering is te groot voor het menselijk brein. Ze kan het niet vatten. Daarvoor heb je een minimale verbeelding nodig.


Het status quo brein laat niet toe direct de grote visie te verkondigen, dat kan alleen de 'baas', niet een externe. Als externe moeten we het eerst laten ervaren.


Wil je zo een traject eens testen tijdens een sales meeting of een management meeting?

Ontdek de kracht van verbeelding of het veranderingsbrein. Stuur een berichtje. Directe impact.


Succes in de verkoop !


Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarii


bottom of page