top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Plagen is om aandacht vragen - Hoe word je een bad guy?

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2022

Als je verliefd bent vind je het leuk om je partner een beetje te plagen, niet kwetsend, meer speels. Je lacht om haar gekke outfit of verkeerde kapsel op zo een manier dat ze zich niet gekwetst voelt. Soms probeer je zo de waarheid te zeggen: je wilt je partner niet kwetsen maar toch eens een punt maken over die rare schoenen of gewoonte waar je een beetje voor schaamt. Of haar iets te sterk ruikende parfum dat je stoort. Telkens je dit plagend doet maak je een emotie los: beroepsverleiders weten dit en doen dit bewust. Bijv. ze gaan aan een mooie vrouw niet zeggen hoe aantrekkelijk ze is. Dat krijgt ze van elke man te horen in haar entourage. Ze gaan wel opmerken dat de schoenen (hot button voor vrouwen) toch niet zo goed op haar ensemble passen. Je komt dan eerlijker over dan al die mannen die nog goedkeuring zoeken zoals ze deden bij hun moeder of de schooljuf. Het brave jongetje-syndroom is nooit aantrekkelijk voor een vrouw. Voor de hormonen is het beter af en toe de "Bad Guy" zijn.


Creëren van Emoties
De klant Teasen in plaats van Pleasen

Kun jij je klant ook een beetje Teasen? in plaats van Pleasen? 99% van de marketeers en sales pleasen hun klanten, schrijven en spreken wat klanten graag willen horen. Men is dan zogenaamd klantgericht en saai oplossingsgericht. Als je echt 'houdt' van je klant en ze echt wilt helpen dan zeg je de waarheid. Je wilt ze helpen en de relatie bewaren.


Het vraagt veel van ons in relaties want je moet ook nog eens de creative spanning creëren die nodig is om de relatie 'vuur' te geven.

Daarom moet je zeggen waar het op staat. Dat is wat topconsultants en topadviseurs doen. Daar worden ze voor betaald en heel veel. Dat is hun TrustFactor. Jouw klant of geliefde heeft grote verantwoordelijkheden en kan zich geen pleasers of slijmballen permitteren. Dan verliest zij haar vooruitziende blik. Het brengt de overleving van de soort in gevaar. Ze zoekt een sparring partner. Dan zit je mee aan de directietafel. Wil je daar meer over weten hoe je dit kunt gaan toepassen in marketing en sales? Dit korte programma leidde voor veel deelnemers tot een carrièreshift, hoger inkomen of zelf uitbouwen van een bedrijf: Verkopen voor Experts en Consultants.

Aanvullend artikel over omgaan met de onzekere klant en hoe dit je sales kan boosten: link.

Succes met de verkoop! Kreeg je deze mail via iemand anders en wil je deze politiek incorrecte content ook ontvangen: schrijf je in via https://www.centrumvoornieuweklanten.com/inzichten. Succes in de verkoop!


Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office. Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP) Referenties van Klanten Copyright © 2010-2022, René Knecht

Differentiation Selling is Registered in US Patent and Trademark Office.

Differentiation Selling is Registered in The Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

29 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page