top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Verander jij binnenkort van Job? (The Big Resignation)

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2022

The Big Resignation is de term die in de US wordt gebruikt voor het massale zelfontslag van werknemers

als antwoord op COVID 21.


Door het verplichte thuiswerk is er een vorm van zelfreflectie ontstaan.

Mensen die reflecteren zijn altijd een bedreiging voor bestaande structuren.


Maandelijks nemen in de US zo'n 4MM werknemers ontslag en men spreekt dan ook van The Big Quit.

In België en Nederland valt het dan wel weer mee. Maar trends kunnen snel de oceaan oversteken. (bronnen vind je onderaan)


Als mensen stilstaan ontstaat een intuïtief proces waardoor je andere invalshoeken begint te zien.

Je doorbreekt de hypnose van het dagelijkse leven.

Telkens je de moed had in je leven om iets te veranderen, je waarheid uit te spreken, of te bestuderen wat je fascineert zijn er intuïtieve processen aan het werk.

Je krijgt dan nieuwe ideeën, je ziet verbanden die anderen niet zien, je wordt fluïde en niet meer oordelend: Je scant je omgeving met helicopterview en niet meer vanuit het ego.


Het is exact wat gebeurt als mensen in iets totaal nieuw of op onbekend terrein komen, wat Covid 21 natuurlijk ook was. Het logisch status quo brein wordt even uitgeschakeld.


Het is vanuit deze mindset (het veranderbrein) dat je kunt spelen met perspectieven. Wat een interessante business- en verkoopskill is.

Waarschijnlijk heb je dat al eens gedaan telkens je een deal creëerde of een nieuwe klant maakte of iets hebt veranderd in je organisatie.


The Big Resignation 2022


In het faciliteren van workshops of vergaderingen die evenwichtig worden geleid is er een soortgelijk proces. Waarbij je de kracht van het team of de groep gebruikt om tot nieuwe invalshoeken te komen, een doorbraak te creëren, een deal te closen.


Dit is de kracht van intuïtie.


Stel je voor dat je dit kunt gebruiken in verkopen, marketing. Dat je een doorbraak kunt bewerkstelligen en jouw prospect wakker kunt maken. De status quo doorbreekt en een nieuwe klant maakt.

Er is eigenlijk geen andere weg. Het alternatief is pushen, machtsuitoefening, trekken en sleuren, herhalen. Daarom zijn er zoveel Burnouts! Het is vechten tegen de status quo. Veel effectiever is het probleem van de klant herdefiniëren.


Straks licht ik dit nog eens toe hoe je dit kunt toepassen in de google meet van 10h. Wil je meedoen?: stuur even reply (blanco) op deze mail. Dat stuur ik je een uitnodiging.Succes in de verkoop!


Bronnen:


- According to Microsoft's 2021 Work Trend Index, more than 40% of the global workforce are considering quitting their job in 2021.[24] According to a PricewaterhouseCoopers survey conducted in early August 2021, 65% of employees said they are looking for a new job and 88% of executives said their company is experiencing higher turnover than normal.[25].(bron: Wikipedia)6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page