top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRene Knecht

Asynchrone communicatie: telefoon, whatsapp en Tinder

Bijgewerkt op: 28 mrt. 2022

Op Tinder en Linkedin of een netwerkmeeting zul je moeten opvallen tussen de 100-en concurrenten die smachten naar dezelfde 'bruid'.


Alleen: vandaag zitten we in een wereld van Asynchrone communicatie.


Herinner je je de mail over mijn Generatie Z-zoon?: als ik een whatsapp bericht stuur weet ik niet wanneer hij antwoordt. (= we communiceren asynchroon)

Het is niet zoals vroeger als je belt naar je ouders, (pre-) generatie X, via de vaste telefoonlijn: dan wordt de telefoon wel opgenomen. (= we communiceren synchroon, vragen en antwoorden volgen direct op elkaar) .


Die tijden zijn nu voorbij.

Dat is nu ook zo bij groot aantal Vijftigers (50+) in een professionele context.


Ik heb eens rondgevraagd en een groot aantal, jong en oud, bevestigen mij dat ze bij een niet gekend nummer de telefoon niet meer opnemen. Ze luisteren wel naar voicemail. De jongere generatie vaak zelfs dat niet meer. Dus Whatsapp, SMS en Linkedin messaging in een professionele context hebben specifieke uitdagingen.


Tinder (cf. mail zondag) is waar asynchrone communicatie tot het uiterste gaat.

Als je een match hebt met een dame dan heb je ofwel direct antwoord en als je het goed doet blijf je in gesprek tot de telefoonnummers worden uitgewisseld.


Als je daar niet in slaagt krijg je nooit of pas na 24h antwoord. Dan weet je dat je niet op de radar staat.


Dus ofwel doe je iets 'shockerend' dat wel de aandacht trekt ofwel un-match je en verbreek je de connectie. Een 'echte' man loopt niet als een schoothondje achter zijn date aan. Dat is totaal onaantrekkelijk en je zal nooit 'closen'. Veel mannen zijn nog het brave moederszoontje die hun mama of de schooljuffrouw willen pleasen.

Totaal onaantrekkelijk voor toekomstige schoondochters zoals vele getrouwde koppels ondertussen weten. Dus bij je eerste interactie wordt onbewust de selectie gemaakt: gaat deze man mij belangrijk genoeg vinden?


Toch doen vele mannen en salesmensen het tegenovergestelde: ze blijven jagen, mails sturen met de onderliggende boodschap "zie mij staan" "antwoord toch ajb", "mag ik je kussen?".

Maar hoe ga je dat doen met saaie user cases en metoo marketingtalk op je website en Linkedinprofiel?


Ik ken geen CEO's, CXO's die user cases lezen, ebooks downloaden, whitepapers bestuderen of naar jouw youtube filmpje gaan zien. Echt niet.

Ze kunnen wel balansen lezen en over aandeelhouderswaarde reflecteren maar jouw oplossing ...?


oplossingen zijn saai, Metoo marketing

In de periode 2004-2012 was content marketing inderdaad nog een onderscheidend element: alleen is informatie een commodity geworden. Totaal niet onderscheidend, hoe goed je papers ook zijn.


Veel bedrijven leiden aan het consensus principe (Cialdini) waardoor ze het lastig vinden om iets anders te doen dan wat hun concurrenten doen. Deze houding wordt ook nog eens ingelepeld op de business schools waar je toch meer kritisch denkvermogen verwacht.


Dit alles is de reden dat sales evolueert naar marketing en dat marketing evolueert naar sales. Het gaat om instant connection. Marketeers zullen verkopers moeten worden. En omgekeerd.

Hoe zorg je ervoor dat de klant/prospect met jou aan tafel gaat zitten?


Daarom bestaat Centrum voor Nieuwe klanten: onze saaie cases van klanten met 200% omzetverhoging waar je van in slaap valt staan ook op de website. maar dat is voor prospects die al beslist hebben om met ons samen te werken en die nog bevestiging zoeken. Totaal niet interessant voor de prospect die nog niet beslist heeft om te veranderen. Daar heb je een andere mindset voor nodig.


Wil je weten hoe je terug op de radar komt van je prospect zonder investering in zware marketing automation?

Boek een afspraak (de eerste is gratis) via Team.


Succes in de verkoop !

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page